Η δυνατή προσωπικότητα είναι ένα μεγάλο όπλο για το άτομο, πόσο μάλλον για εμάς τις γυναίκες. Διότι, εάν έχεις μία δυνατή προσωπικότητα, σημαίνει ότι ακολουθείς έναν τρόπο ζωής και μία στάση στην καθημερινότητά σου η οποία κατευθύνεται, καθορίζεται και επηρεάζεται από ορισμένα στοιχεία που συμβάλλουν στο να βιώνεις θετικά την κάθε σου μέρα.

Κοινωνικοί μύθοι γύρω από τη δυνατή προσωπικότητα

Ένα άτομο, και δη μία γυναίκα, με δυνατή προσωπικότητα, είναι πάρα πολύ πιθανό να θεωρηθεί από τους γνωστούς και μη ως:

  • Αυταρχικό άτομο.
  • Αυστηρή γυναίκα.
  • Κακεντρεχής χαρακτήρας.
  • Αγενής άνθρωπος.
  • Ισχυρογνώμων σε σημείο του αδιάλλακτου και αμετάκλητου.
  • Γυναίκα που προσπαθεί κι επιδιώκει κάθε φορά να επιβάλλεται στον περίγυρό της.

Αυτά και άλλα τόσα γνωρίσματα χαρακτήρα αποδίδουν, αρκετά συχνά, οι άνθρωποι σε κάποιον ή κάποια που συναναστρέφονται κι έχει έντονη, ισχυρή και δυνατή προσωπικότητα.

Όπως, όμως, αναφέραμε, όλα αυτά (κι ακόμα περισσότερα) αποτελούν απλώς κοινωνικά ταμπού, στερεότυπα κι εσφαλμένες αναπαραστάσεις που έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν να υφίστανται στην κοινωνία.

Βέβαια, μία γυναίκα με δυνατή προσωπικότητα διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, αφορούν και στον τρόπο που συμπεριφέρεται, σκέπτεται και δρα στη ζωή της.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου για να μάθεις τα 9 σημάδια ότι έχεις δυνατή προσωπικότητα, τα 9 σημάδια, δηλαδή, που υποδηλώνουν ότι είσαι κι εσύ μία γυναίκα με δυνατή προσωπικότητα.

Να επισημάνουμε ότι τα περισσότερα σημάδια– αν όχι όλα – που θα παρουσιάσουμε ισχύουν και για τους άντρες, φυσικά, που έχουν δυνατή προσωπικότητα.

Διάβασε επίσης: Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά…

9 Σημάδια ότι έχεις δυνατή προσωπικότητα

Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις δυνατή προσωπικότητα είναι τα ακόλουθα:

1. Δεν κλαίγεσαι και δεν ψάχνεις ευτελείς δικαιολογίες.

Μία γυναίκα (όπως κι ένας άντρας) με δυνατή προσωπικότητα δεν κλαίγεται, δεν κλαψουρίζει διαρκώς. Όταν έχει καθυστερήσει σε ένα ραντεβού, όταν έχει πράξει κάποιο σοβαρό ολίσθημα, όταν, γενικότερα, έχει συμπεριφερθεί λαθεμένα, δεν τρώει τον χρόνο της στο να ψάχνει ευτελείς δικαιολογίες προκειμένου να καλύψει όπως – όπως το λάθος που προηγήθηκε.

Προτιμάει να είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και τις επιπτώσεις της τελευταίας. Επίσης, είναι ένα άτομο που δεν κάθεται να κλαίγεται, όπως κοινώς το λέμε, να παραπονιέται, δηλαδή, όλη την ώρα για όλα αυτά που ΘΑ είχε, ΕΑΝ…ούτε γι’ αυτά που δεν έχει.

Προτιμάει να χαίρεται και να νιώθει ευγνώμον για όσα έχει και όσα κατόρθωσε και συνεχίζει να κατορθώνει να επιτυγχάνει.

2. Σιχαίνεσαι αυτούς που μετέρχονται ευτελείς δικαιολογίες.

Όπως και εσύ δε μετέρχεσαι, κατά την επικοινωνία σου, φθηνές δικαιολογίες – που θα ταίριαζαν άριστα με το σωματικό όργανο που συντελεί στο τελευταίο στάδιο της πέψης – έτσι και τα άτομα που σε πλαισιώνουν δε σου αρέσει να χρησιμοποιούν ψευδείς και άκομψες δικαιολογίες που δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Αυτά τα μικρά ψευτοδράματα που λαμβάνουν χώρο γύρω σου είναι από τα χειρότερά σου.

3. Δε σου αρέσουν τα κουτσομπολιά.

Ασφαλώς και ένα από τα σημάδια ότι έχεις δυνατή προσωπικότητα έχει να κάνει με την ενασχόλησή σου και, συγκεκριμένα, την ενασχόληση του εγκεφάλου σου με σημαντικά, δημιουργικά πράγματα, τα οποία και δύνανται να φέρουν σ’ εσένα την εξέλιξη και την επιτυχία.

Το κουτσομπολιό, σε καμία περίπτωση, δεν είναι εφικτό να αποτελέσει μία εξ αυτών των ενασχολήσεων του εγκεφάλου σου, διότι προφανώς και δε σου είναι εποικοδομητικό ή ωφέλιμο. Σίγουρα το θεωρείς ως ένα ανούσιο, άχρηστο, άσκοπο χάσιμο χρόνου.

4. Είσαι επιλεκτική με τα πρόσωπα που βάζεις στη ζωή σου.

Εσύ είσαι εκείνη που διαλέγεις ποιος χωράει να μπει στη ζωή σου και ποιος αρμόζει να μείνει έξω από εκείνη. Δε θέλουμε, φυσικά, να εννοήσουμε ότι επιλέγεις καιροσκοπικά, ωφελιμιστικά ή ιδιοτελώς τα άτομα που μπαίνουν στη ζωή σου και τα οποία συναναστρέφεσαι.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι, ότι είσαι επιλεκτική και πάρα πολύ προσεκτική στα άτομα με τα οποία θα κρατάς στενές και τακτικές επαφές, πόσο μάλλον όσον αφορά στον ερωτικό σου σύντροφο.

Τους περνάς όλους από ψιλό κόσκινο, που λέμε, με την έννοια ότι θέλεις οι κοντινοί σου άνθρωποι να είναι αληθινά δίπλα σου, να σε αγαπούν και να σε στηρίζουν ανιδιοτελώς.

Και δεν είσαι, σίγουρα, η γυναίκα εκείνη που θα κάνεις, παραδείγματος χάριν, μία φίλη, μόνο και μόνο επειδή η τελευταία σου λέει συνέχεια πόσο όμορφη είσαι, και θέλει να βγαίνετε συνέχεια για καφέ και για χορό…

5. Δεν ανέχεσαι την αχαριστία και την αναισθησία.

Ένα από τα βασικότερα 9 σημάδια ότι έχεις δυνατή προσωπικότητα είναι ακριβώς αυτή η μη ανοχή σου απέναντι σε άτομα που φέρονται, είτε σ’ εσένα είτε ευρύτερα, με τρόπο αχάριστο ή διατηρούν μία στάση αναισθησίας. Είναι, μάλιστα, δύο στοιχεία που μπορεί να σε εκνευρίσουν, όταν γίνονται συστηματικά από κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.

6. Δεν αντέχεις την ημιμάθεια, την άγνοια και… τη βλακεία.

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείς τον εγκέφαλό σου για σημαντικότερα πράγματα – κι αυτό είναι ένα κυρίαρχο γνώρισμα που πηγάζει από τη δυνατή προσωπικότητά σου – δεν αντέχεις, ούτε με σφαίρες, όσους παριστάνουν τους γνώστες.

Και μιλάμε για εκείνα τα άτομα που το παίζουν ότι είναι γνώστες γύρω από θέματα που στην πραγματικότητα είτε δε γνωρίζουν καν είτε γνωρίζουν ελλιπώς, και, παρ’όλη την ημιμάθεια ή την πλήρη άγνοιά τους, δε διστάζουν καθόλου να φέρουν άποψη πάνω στα θέματα αυτά, την οποία μάλιστα και υποστηρίζουν πεισματικά.

Επιπλέον, δύσκολα θα συμμετάσχεις σε παιχνιδάκια του τύπου: ποιος θα γράψει πρώτος τις σημειώσεις της καθηγήτριας ή ποιος θα βάλει τα περισσότερα χαρτομπαλάκια στον κάδο του γραφείου, τα οποία και, προφανώς, θεωρείς βλακώδη.

7. Ξέρεις να ακούς.

Το ότι έχεις μία δυνατή προσωπικότητα δε σημαίνει ότι, αυτόματα, έχεις πλήρη, εμπεριστατωμένη και ορθή άποψη για το καθετί που υπάρχει και που συμβαίνει γύρω σου.

Εν αντιθέσει με έναν ξερόλα, λοιπόν, εσύ που έχεις δυνατή προσωπικότητα γνωρίζεις πολύ καλά ότι μόνο εάν έχεις ανοιχτά τα αφτιά σου και το μυαλό σου, μπορείς να συνεχίζεις να νιώθεις δυναμική και σίγουρη για τον εαυτό σου.

Κι αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι ξέρεις πως μία δυνατή προσωπικότητα οικοδομείται πολύπλευρα, μέσω της συνεχούς εκμάθησης νέων πληροφοριών, καθώς και μέσα από την επίγνωση διαφορετικών απόψεων γύρω από το ίδιο θέμα.

8. Δεν έχεις ανάγκη τη γνώμη κανενός.

«Τι να το κάνεις εάν κυκλοφορείς στον πεζόδρομο που είναι γεμάτος καφετέριες και σου σφυρίξουν 10 άντρες και άλλοι 5 σου ζητήσουν τον προσωπικό αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου, όταν μέσα σου είσαι απαίδευτη, αδύναμη, ως προσωπικότητα, και ανασφαλής;».

Αυτή είναι, πιθανότατα, μία από τις αντιλήψεις που ακράδαντα υποστηρίζεις και για τον εαυτό σου αλλά και για τις υπόλοιπες κοπέλες και γυναίκες. Γιατί μία γυναίκα με δυνατή προσωπικότητα έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, η οποία αυτοεκτίμηση δεν επιδέχεται την επιφανειακή επιβεβαίωση των άλλων, ειδικά των παντελώς άγνωστων άλλων.

9. Δε βιώνεις έντονο τον φόβο.

Εντάξει, δε γίνεται να μην υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει. Όλοι έχουμε τους φόβους μας. Το καλό μ’ εσένα που έχεις δυνατή προσωπικότητα είναι ότι δεν επιτρέπεις στους φόβους σου να καθορίζουν και να επηρεάζουν τη ζωή σου κι εσένα την ίδια.

Όποτε προκύψει κάτι που ενδέχεται να σε φοβίσει, το κοιτάς κατάματα και το αντιμετωπίζεις επιτυχώς. Και έτσι προχωράς, αποκτώντας, κάθε φορά, ολοένα και πιο δυνατή προσωπικότητα!

Διάβασε επίσης: Όταν έχεις μία δυνατή μαμά, μεγαλώνοντας γίνεσαι μια δυνατή γυναίκα

Πηγή http://dynamikhgynaika.gr

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.