Αρχική Συνταγές Χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές

Χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές

0

 

Κλασικό, αγαπημένο φαγητό της μαμάς που όλοι έχουμε απολαύσει σε κυριακάτικο τραπέζι!
Πιάτο κυρίως πιάτο
Λέξεις-κλειδιά λεμονάτο, μανιτάρια, μουστάρδα, πιπεριές, χοιρινό
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 4
Συγγραφέας Miss Or Madam team

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα σε κομματάκια
  • 3 πιπεριές κόκκινη - κίτρινη - πορτοκαλί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 5-6 μανιτάρια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Όταν τσιγαριστούν τις κρατάμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τσιγαρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα με λάδι που καίει ρίχνουμε τα κομματάκια χοιρινού, τα γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές τους. Με αυτό τον τρόπο θωρακίζουμε το κρέας ώστε να μείνει ζουμερό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αφού τα έχουμε τρίψει). Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το χυμό μισού λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη μουστάρδα, αλάτι - πιπέρι και νερό τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.
  • Αφήνουμε να βράσει για περίπου μιάμιση ώρα σε μέτρια φωτιά. Στο τελευταίο τέταρτο, προσθέτουμε και τις πιπεριές που έχουμε αφήσει στην άκρη.
  • Προαιρετικά συνοδεύουμε με ρύζι της επιλογής μας.

Notes

Ευχαριστούμε θερμά την αναγνώστριά μας Λένα Φατώλια για τη συνταγή!
Καλή σας όρεξη!

Δοκίμασε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες της μαμάς

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.