Οι φλεγμονές είναι σημαντικό μέρος της αντίδρασης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά όταν είναι εκτός ελέγχου, μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τις φλεγμονές, ενώ άλλα μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Ας δούμε μερικά από αυτά:
Λιπαρά ψάρια
Ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προσπαθήστε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.
Δημητριακά ολικής άλεσης
Η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Προσέξτε, όμως, να επιλέγετε προϊόντα με λιγότερα προστιθέμενα σάκχαρα.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη E, η οποία μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από κυτταρικές βλάβες που προάγουν τη φλεγμονή.
Ξηροί καρποί
Τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά και αντιοξειδωτικά, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής.
Τζίντζερ και κουρκουμάς
Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς, έχουν φανεί σε έρευνες πως έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Και τα δύο χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, από ημικρανίες έως χρόνιες φλεγμονές και κόπωση.
Παραπάνω είναι κάποια από τα τρόφιμα που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Να θυμάστε, όμως, πάντα να έχετε μια ποικιλομορφία στη διατροφή σας!
Διάβασε επίσης: Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι; Έξι καθηγητές δίνουν διατροφικές συμβουλές
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.
















