Δυστυχώς, η μάσκα προστασίας φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Μας προστατεύει, όντως, με τη σωστή χρήση της, αλλά, ταυτόχρονα, δημιουργεί και πολλά προβλήματα στο δέρμα μας!

Μικροί, μεγάλοι παρουσιάζουν, πια, διάφορους ερεθισμούς στο πρόσωπό τους. Η παρατεταμένη χρήση της, κατά τη διάρκεια μίας ημέρας, μπορεί να δημιουργήσει έξτρα λιπαρότητα στην περιοχή, σπυράκια ή εξανθήματα, με κνησμό ή χωρίς.

Όταν, λοιπόν, θα πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα μας για πολλές ώρες, καλό θα ήταν:

1) Να έχουμε μαζί μας μία δεύτερη καθαρή.

2) Αν υπάρχει δυνατότητα, να την αφαιρούμε για λίγα λεπτά σε ένα ασφαλές μέρος (ιδανικά σε έναν εξωτερικό χώρο), για να μπορέσει το δέρμα μας «να αναπνεύσει» καλύτερα.

3) Να αποφεύγουμε το «βαρύ» μακιγιάζ (δηλαδή make up και πούδρες) κάτω από τη μάσκα, γιατί επιβαρύνει κι άλλο το δέρμα μας, και αυξάνει τη λιπαρότητά του.

4) Μετά την παρατεταμένη χρήση της να κάνουμε σχολαστικό καθάρισμα του δέρματος.

5) Καθαρισμός προσώπου σε αισθητικό, αν νιώθουμε ότι το δέρμα μας έγινε έξτρα λιπαρό και γέμισε σμήγμα. Τώρα, ειδικά, το πρόσωπό μας έχει, σίγουρα, ακόμα περισσότερη ανάγκη για βαθύ καθαρισμό, ίσως και για πιο τακτικό.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε έναν κανόνα: Όσο πιο λιπαρό είναι ένα δέρμα τόσο πιο πολύ σμήγμα εκκρίνει… και όσο πιο πολύ εκκρίνει τόσο πιο λιπαρό γίνεται!

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τυχόν έντονη σμηγματόρροια και, κατόπιν, ενοχλητικά σπυράκια.

Αν, τώρα, παρατηρήσουμε κόκκινα εξανθήματα και, ειδικά, αν συνοδεύονται και από κνησμό, πιθανόν να είναι μία αλλεργική αντίδραση από το υλικό της μάσκας που χρησιμοποιούμε. Αλλάζουμε είδος, και προσέχουμε, πάλι, την υγιεινή της.

Αν, όμως, δούμε σπυράκια με πύον, σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί κάποια μόλυνση. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε κάποιο τοπικό μικροβιοκτόνο ή αντιβιοτικό, άρα θα πρέπει να συμβουλευτούμε κάποιον δερματολόγο ή αισθητικό.

Ειδικά οι άνθρωποι που δουλεύουν, αναγκαστικά, πολλές ώρες με μάσκα, θα πρέπει να προσέχουν ακόμα πιο πολύ το δέρμα τους.
Αλλά και τα τρυφερά δερματάκια των παιδιών παρουσιάζουν διάφορες πιο ήπιες αντιδράσεις! Σε αυτήν την περίπτωση συστήνεται ένα ήπιο και ουδέτερο σαπουνάκι και, ίσως, τοπικά, μια ειδική κρεμούλα ή γέλη.

SOS 1: Κρατάμε, πάντα, καθαρά τα χέρια μας με σαπούνι και αντισηπτικό.

SOS 2: ΠΟΤΕ δε χρησιμοποιούμε αντισηπτικά μαντιλάκια στο πρόσωπο! Θα δημιουργηθεί έντονη ξηρότητα, αίσθημα καύσου και ερεθισμός.

Διάβασε επίσης: Πότε είναι η σωστή ώρα για να επισκεφτώ για πρώτη φορά αισθητικό;

Maskne: Έτσι λέμε, πλέον, την κατάσταση του δέρματος του προσώπου, με τη συνεχή χρήση της μάσκας

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.