Τη δημιουργία μιας πρότυπης παιδικής χαράς για ΑμεΑ ενέταξε στον προγραμματισμό του ο Δήμος Ελευσίνας, με σκοπό οι μικροί δημότες με ειδικές ικανότητες να έχουν τη δική τους δυνατότητα για αλληλεπίδραση και παιχνίδι.

Ο χώρος, πέρα των άλλων, θα περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα και μελετημένες κατασκευές, ώστε, όποια παιδιά το επιθυμούν, να μπορούν να αθληθούν με ασφάλεια και να απασχοληθούν δημιουργικά.

«Το θέμα των παιδικών χαρών είναι ιδιαίτερα σύνθετο, αφού πολλές από τις παιδικές χαρές, μέχρι πρόσφατα, δε διέθεταν τη σχετική πιστοποίηση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί, δίνουμε λύσεις ημέρα την ημέρα, βάζοντας σε τάξη και αυτό το ζήτημα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, και συνέχισε: «Ωστόσο, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, αφού η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ειδικότερα, όσον αφορά στην παιδική χαρά ΑμεΑ, αυτό που θέλουμε είναι να μην αφορά αποκλειστικά παιδιά µε αναπηρία, αλλά να μπορεί να φιλοξενήσει, δημιουργικά, όλα τα παιδάκια. Αυτό ζήτησα να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν στον σχεδιασμό της, προκειμένου όλα τα παιδιά να συνυπάρχουν».

Και στο τέλος πρόσθεσε: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ένταξη, η συμμετοχή και η κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Αυτισμός: Τα βασικά γνωρίσματα και η σημασία της παρέμβασης

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.