Εύκολο και γρήγορο ρεβιθόρυζο
Print Pin
Η έμπνευση για το ρεβιθόρυζο ήρθε όταν περίσσεψαν δύο φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια σούπα. Δεν έφταναν για τέσσερα άτομα, φυσικά, ούτε και θα τρωγόταν ξανά ευχάριστα, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν έπρεπε να πεταχτούν! Θυμήθηκα, λοιπόν, το πιάτο που έφτιαχνε η μητέρα μου, και το συνάντησα όλο έκπληξη και σε ένα ταξίδι στην Πόλη, σε πάγκο στο μεγάλο παζάρι. Έτσι δημιουργήθηκε το εύκολο και γρήγορο ρεβιθόρυζο!
Πιάτο dinner, lunch
Κουζίνα vegeterian, Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά ρεβίθια, ρεβιθόρυζο, ρύζι, συνταγή
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Μερίδες 4 μερίδες
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 2 φλ.τσ. ρεβίθια μαγειρεμένα,
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι,
  • 6 κ.σ. λάδι,
  • 2 φλ.τσ. ρύζι σπυρωτό,
  • 4 ½ φλ.τσ. νερό,
  • ½ κ.γ. κύμινο,
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το κύμινο και τον κουρκουμά. Τα αρώματα που θα αναδειχτούν θα σας ταξιδέψουν στην Ανατολή!
  • Προσθέτουμε τα ρεβιθιά (με το ζουμί που έχουν από τη σούπα), το νερό, το αλάτι και, τέλος, το πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε 20 λεπτά, περίπου, το ρύζι θα είναι έτοιμο, έχοντας πιει όλο το νερό. Προσοχή προς το τέλος να μην κολλήσει (χρειάζεται ανακάτεμα).
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη. Έτοιμο!
  • Το σερβίρουμε ζεστό, με λίγο γιαούρτι.

Notes

Αν δεν προσθέσετε το γιαούρτι, το ρεβιθόρυζο, είναι ιδανικό για νηστεία!
Καλή σας όρεξη!