Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και cranberries
Print Pin
Τα τρουφάκια λευκής σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και cranberries είναι γεγονός ότι δημιουργούν μικρές εκρήξεις στο στόμα! Σε ξαφνιάζουν με την πρώτη δαγκωνιά! Η γλύκα της σοκολάτας έρχεται σε αντίθεση με την υπόξινη γεύση των cranberries, και η βουτυρένια υφή τους με τα τραγανά φιστίκια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα δοκιμάσετε!
Πιάτο Dessert
Λέξεις-κλειδιά τρουφάκια, τρουφάκια λευκής σοκολάτας
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 3 ώρες
Μερίδες 30 τρουφάκια
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 350 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα,
  • 70 γραμμάρια βούτυρο,
  • 45 ml κρέμα γάλακτος,
  • ½ κούπα φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα,
  • ½ κούπα cranberries αποξηραμένα , χοντροκομμένα,
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη,
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • μία τσιμπιά αλάτι.

Εκτέλεση

  • Λιώνεις σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, και την αφήνεις να γίνει χλιαρή.
  • Σε ένα άλλο σκεύος λιώνεις το βούτυρο και ανακατεύεις με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτεις το αλάτι, και αφήνεις να έρθει, κι αυτό, σε θερμοκρασία ίδια με την κουβερτούρα.
  • Ενώνεις την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, προσθέτεις τη βανίλια και ζυμώνεις, ελαφρά, μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
  • Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, πλάθεις τα τρουφάκια, και τα τυλίγεις με ζάχαρη άχνη. Τα φυλάς σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
  • Διατηρούνται 7 ημέρες εκτός ψυγείου ή περισσότερες στο ψυγείο. Πριν τα σερβίρεις τα αφήνεις για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Notes

Τips:
Η λευκή κουβερτούρα είναι πιο ευαίσθητη από τη μαύρη και γι' αυτό θέλει προσοχή στο λιώσιμο. Μόλις λιώσει η μεγαλύτερη ποσότητα, απομάκρυνε το κατσαρολάκι από την εστία και ανακάτεψέ την με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα, όχι μεταλλική, μέχρι να λιώσουν και τα πιο μικρά κομμάτια.
Μη δοκιμάσεις λευκή σοκολάτα αντί της λευκής κουβερτούρας για ζαχαροπλαστική, γιατί είναι πιο βουτυρένια και θα βγει υδαρές το μείγμα.
Πολύ σημαντικό για ν' απορροφηθεί σωστά το βούτυρο είναι να είναι όλα στην ίδια θερμοκρασία.
Καλή σας απόλαυση!