μπανανόψωμο
Print Pin
Είτε το πεις μπανανόψωμο είτε το πεις banana bread, η γεύση παραμένει η ίδια και είναι πραγματικά απίστευτη! Το μπανανόψωμο είναι ιδανικό για πρωινό ή συνοδευτικό με τον καφέ!
Πιάτο Dessert, Snack, κέικ
Λέξεις-κλειδιά banana bread, μπανανόψωμο
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 40 λεπτά
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική,
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή ,
  • 170 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι,
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες,
  • 3 αβγά,
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κ.γ. κανέλα.

Εκτέλεση

  • Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις ένα-ένα τα αβγά, και, στη συνέχεια, την κανέλα και τις μπανάνες, που έχεις λιώσει πρώτα με το πιρούνι.
  • Τέλος, προσθέτεις το γιαούρτι. Σταματάς το μίξερ και ανακατεύεις με μία σπάτουλα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε μία αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις 40 λεπτά, περίπου, στους 180°C.
  • Μπορείς, αν θέλεις, να κρύψεις μέσα στη ζύμη μερικά κομματάκια σοκολάτας!

Notes

Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες σου τόσο θα αφήσουν όλα τα αρώματα και τη γλύκα τους στη ζύμη!
Καλή σας απόλαυση!