Είτε το πεις μπανανόψωμο είτε το πεις banana bread, η γεύση παραμένει η ίδια και είναι πραγματικά απίστευτη! Το μπανανόψωμο είναι ιδανικό για πρωινό ή συνοδευτικό με τον καφέ!
Πιάτο Dessert, Snack, κέικ
Λέξεις-κλειδιά banana bread, μπανανόψωμο
Χρόνος Προετοιμασίας 5λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 40λεπτά
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα
Συστατικά
125γραμμάριαβούτυροσε θερμοκρασία δωματίου,
270γραμμάριααλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
200γραμμάριαζάχαρη κρυσταλλική,
50γραμμάριαζάχαρη καστανή ,
170γραμμάριαστραγγιστό γιαούρτι,
2μεγάλες ώριμες μπανάνες,
3αβγά,
½κ.γ.μπέικιν πάουντερ,
1κ.γ.κανέλα.
Εκτέλεση
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις ένα-ένα τα αβγά, και, στη συνέχεια, την κανέλα και τις μπανάνες, που έχεις λιώσει πρώτα με το πιρούνι.
Τέλος, προσθέτεις το γιαούρτι. Σταματάς το μίξερ και ανακατεύεις με μία σπάτουλα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ.
Μεταφέρεις το μείγμα σε μία αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις 40 λεπτά, περίπου, στους 180°C.
Μπορείς, αν θέλεις, να κρύψεις μέσα στη ζύμη μερικά κομματάκια σοκολάτας!
Notes
Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες σου τόσο θα αφήσουν όλα τα αρώματα και τη γλύκα τους στη ζύμη!Καλή σας απόλαυση!