Ελιές στιφάδο
Print Pin
Είχατε φανταστεί ποτέ ότι οι ελιές γίνονται και στιφάδο; Κι όμως! Το σημερινό μας φαγητό είναι ελιές στιφάδο με ζυμαρικά! Εύκολο και πεντανόστιμο!
Πιάτο dinner, lunch
Κουζίνα Mediterranean
Λέξεις-κλειδιά ελιές, ελιές στιφάδο, ζυμαρικά
Μερίδες 4 μερίδες
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι,
  • ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,
  • 5-6 κρεμμύδια μικρά ,
  • 1 κούπα ντοματίνια,
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη,
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας,
  • 1 κ.σ. μέλι,
  • 1 κούπα ζεστό νερό,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 2 δαφνόφυλλα,
  • μπαχάρι,
  • αποξηραμένος κόλιανδρος,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
  • Μόλις μαραθούν, προσθέτεις τα ντοματίνια, τις ελιές χωρίς κουκούτσια, τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα ζεστό νερό.
  • Σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Δε χρειάζεται να προσθέσεις αλάτι γιατί οι ελιές είναι αλμυρές. Προς το τέλος δοκίμασε και, αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο.
  • Σερβίρεις με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά!

Notes

Καλή σας απόλαυση!