Κρητικός Ντάκος ή Κουκουβάγια
Print Pin
Ο Κρητικός Ντάκος ή Κουκουβάγια (όπως τον λένε στην Κρήτη) είναι μία σαλάτα τόσο δροσερή, αλλά και χορταστική, που τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού την απολαμβάνεις σαν σαλάτα αλλά ακόμα και για κυρίως!
Πιάτο σαλάτα
Κουζίνα Mediterranean
Λέξεις-κλειδιά κουκουβάγια, κρητική σαλάτα, ντάκος
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • παξιμαδάκια κριθαρένια ή χαρουπιού
  • μυζήθρα Κρήτης
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βρέχεις μερικά παξιμαδάκια κριθαρένια ή χαρουπιού και τα βάζεις σε μια σαλατιέρα. Τα περιχύνεις με ελαιόλαδο και κόβεις ντοματίνια στη μέση. Μπορείς, φυσικά, να κόψεις και μεγαλύτερες ντομάτες σε κομμάτια ή να τις τρίψεις πάνω από τα παξιμάδια.
  • Προσθέτεις μαλακή μυζήθρα Κρήτης ή αν δε σου αρέσει τρίμματα φέτας, αλατίζεις, πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη και είναι έτοιμη!

Notes

Τη ρόκα τη χρησιμοποίησα για τις ανάγκες της φωτογράφισης, δεν είναι απαραίτητη!
Καλή σας απόλαυση!