Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι
Print Pin
Εύκολη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Πιάτο Κύριο πιάτο
Λέξεις-κλειδιά γαριδομακαρονάδα, λιγκουίνι, μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας, συνταγή
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια λιγκουίνι βρασμένα αλ ντέντε σε αλατισμένο νερό,
  • 1 κιλό γαρίδες με το κεφάλι,
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους,
  • 400 γραμμάρια πολτός ντομάτας,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη,
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • 1 ξύλο κανέλας,
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι,
  • ξύσμα από ένα λεμόνι,
  • μπόλικος μαϊντανός.

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε ελάχιστο βρασμένο νερό και τις αφαιρούμε (δεν πετάμε το ζουμί που έχει προκύψει!).
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
  • Πιέζουμε τα κεφάλια, ώστε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να συγκεντρώσουμε όλη τη νοστιμιά τους στην κατσαρόλα με το νερό.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά, και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας που δημιουργήσαμε.
  • Βάζουμε το ξύλο κανέλας, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε, αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.

Notes

Ιδανική για τη Σαρακοστή.
Καλή σας όρεξη!