Σε μία κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε ελάχιστο βρασμένο νερό και τις αφαιρούμε (δεν πετάμε το ζουμί που έχει προκύψει!).
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
Πιέζουμε τα κεφάλια, ώστε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να συγκεντρώσουμε όλη τη νοστιμιά τους στην κατσαρόλα με το νερό.
Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά, και προσθέτουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας που δημιουργήσαμε.
Βάζουμε το ξύλο κανέλας, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε, αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.