Τάρτα τυριών με γιαούρτι και ελαιόλαδο
Print Pin
Απλή και πεντανόστιμη τάρτα τυριών με γιαούρτι και ελαιόλαδο. Ιδανική για ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο!
Πιάτο ορεκτικό, πρωινό, σνακ
Λέξεις-κλειδιά γιαούρτι, ελαιόλαδο, ορεκτικό, τάρτα, τάρτα τυριών, τυριά
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κεσεδάκια περίπου, αλεύρι,
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι.

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Πρέπει να είναι μαλακό, κι όχι όπως για να ανοίξουμε φύλλο.
  • Το ανοίγεις με το χέρι σε ένα λαδωμένο ταψί ή δύο μικρότερες ταρτιέρες.
  • Τρίβεις τη φέτα και το ανθότυρο με το πιρούνι, κι ανακατεύεις με τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βάζεις το μείγμα πάνω στη ζύμη, και, αν θέλεις, πασπαλίζεις και με ελάχιστο τριμμένο ρεγκάτο.
  • Ψήνεις 25 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Μόλις πάρει χρωματάκι, τη βγάζουμε.

Notes

Τρώγεται και κρύα, αν προλάβει να κρυώσει.
Καλή σας απόλαυση!