Κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα
Print Pin
Ο πιο εύκολος και εντυπωσιακός κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς που θα σας ξετρελάνει!
Πιάτο Dessert, γλυκό
Λέξεις-κλειδιά κορμός, κορμός σοκολάτας, κουβερτούρα, σοκολατα
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια μπισκότα digestive,
  • 150 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ,
  • 150 γραμμάρια μπισκότα Μιράντα,
  • 1 φλιτζάνι διάφορους ξηρούς καρπούς,
  • 1 φλιτζανάκι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ,
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα,
  • 150 γραμμάρια βούτυρο,
  • 5 κ.σ. ζάχαρη,
  • 2 αβγά.

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μάρι ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να δέσουν (παστερίωση).
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και το λικέρ.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια όλα τα μπισκότα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, και ανακατεύουμε με το μείγμα αβγών -σοκολάτας.
  • Ντύνουμε το εσωτερικό μίας μεταλλικής φόρμας με μεμβράνη, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Notes

Καλή σας απόλαυση!