Αρχική Συνταγές Λικέρ καφέ

Λικέρ καφέ

0

 

Το λικέρ καφέ είναι ένα από τα αγαπημένα μου και φροντίζω να υπάρχει πάντα στο ψυγείο μου ένα μπουκάλι, όχι μόνο για κέρασμα. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε συνταγές για τρουφάκια, όταν σιροπιάζω παντεσπάνι για τούρτες, στη βάση για τάρτες, και, γενικά, ταιριάζει πολύ σε σοκολατένια γλυκά! Επίσης, μπορείς να το προσθέσεις σε κοκτέιλ ή ακόμα και σε ρόφημα ζέστης σοκολάτας.
Πιάτο Drinks
Λέξεις-κλειδιά καφές, λικέρ, λικέρ καφέ
Χρόνος Μαγειρέματος 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 ημέρες
Μερίδες 750 ml λικέρ
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 30 γραμμάρια καφές στιγμής,
  • 3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική,
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη,
  • 1 κούπα νερό,
  • 1 κούπα ρακί,
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνη.

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνεις το νερό με τον καφέ και τα δύο είδη ζάχαρης ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν, κι αφήνεις να κρυώσει.
  • Ενώνεις με το αλκοόλ και τη βανίλια και φιλτράρεις το μείγμα με φίλτρο του καφέ ή ένα λεπτό τούλι. Βάζεις το λικέρ σε μπουκάλι και ιδανικά το αφήνεις 30 ημέρες στο ψυγείο, πριν καταναλωθεί.
  • Σερβίρεται κρύο.

Δοκίμασε επίσης: 3 Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ με εύκολα υλικά

3 εύκολα κοκτέιλ ιδανικά για κάθε Miss or Madam

Λουκούμια τριαντάφυλλο

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.