Το λικέρ καφέ είναι ένα από τα αγαπημένα μου και φροντίζω να υπάρχει πάντα στο ψυγείο μου ένα μπουκάλι, όχι μόνο για κέρασμα. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε συνταγές για τρουφάκια, όταν σιροπιάζω παντεσπάνι για τούρτες, στη βάση για τάρτες, και, γενικά, ταιριάζει πολύ σε σοκολατένια γλυκά! Επίσης, μπορείς να το προσθέσεις σε κοκτέιλ ή ακόμα και σε ρόφημα ζέστης σοκολάτας.
Χρόνος Μαγειρέματος 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 ημέρες
Μερίδες 750 ml λικέρ
Συστατικά
- 30 γραμμάρια καφές στιγμής,
- 3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική,
- 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη,
- 1 κούπα νερό,
- 1 κούπα ρακί,
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνη.
Εκτέλεση
- Ζεσταίνεις το νερό με τον καφέ και τα δύο είδη ζάχαρης ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθούν, κι αφήνεις να κρυώσει.
- Ενώνεις με το αλκοόλ και τη βανίλια και φιλτράρεις το μείγμα με φίλτρο του καφέ ή ένα λεπτό τούλι. Βάζεις το λικέρ σε μπουκάλι και ιδανικά το αφήνεις 30 ημέρες στο ψυγείο, πριν καταναλωθεί.
- Σερβίρεται κρύο.
Δοκίμασε επίσης: 3 Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ με εύκολα υλικά
3 εύκολα κοκτέιλ ιδανικά για κάθε Miss or Madam
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.