Αρχική Συνταγές Παστίτσιο με την πιο αφράτη μπεσαμέλ

Παστίτσιο με την πιο αφράτη μπεσαμέλ

0

 

Λαχταριστό παστίτσιο με την πιο αφράτη μπεσαμέλ! Αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Σε αυτήν τη συνταγή τη διαφορά την κάνει η μπεσαμέλ.
Πιάτο Κύριο πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά αφράτη μπεσαμέλ, παστίτσιο
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Μερίδες 12
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 1/2 kg μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο,
  • 1/2 kg φέτα.

Για τον κιμά

  • 800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι,
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια,
  • 400 γραμμάρια πολτός ντομάτας,
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί,
  • 1 ξύλο κανέλας,
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο,
  • 5 κόκκοι μπαχάρι,
  • 1 κ.γλ. 1 ζάχαρη,
  • 3-4 κ.σ. λάδι,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Για την μπεσαμέλ

  • 1200 γραμμάρια φρέσκο γάλα,
  • 80 γραμμάρια αλεύρι ή κορν φλάουρ,
  • 2 αυγά,
  • 1 κ.σ. 1 βούτυρο,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια για χρόνο 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, σουρώνουμε σε άφθονο κρύο νερό, τα απλώνουμε στο ταψί μας, λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε, σε αυτά, την τριμμένη φέτα.

Για τον κιμά

  • Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, και βάζουμε την ντομάτα, τον πολτό και τα μπαχαρικά, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1/2 ώρα περίπου.

Για την μπεσαμέλ

  • Διαλύουμε το αλεύρι σε 200 γρ. κρύο γάλα.
  • Προσθέτουμε τα, ελαφρώς, χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, και, μετά, φέρουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα, και ανάβουμε το μάτι.
  • Κάτω από συνεχές ανακάτεμα, και ύστερα από 5 λεπτά, περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο, η μπεσαμέλ θα αρχίσει να πήζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Απλώνουμε στο ταψί πάνω από τον κιμά, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά, και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 °C.

Notes

Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο παρασκευής της μπεσαμέλ που εξασφαλίζει να μη σβολιάζει ποτέ. Μειώνουμε θερμίδες, αφού χρησιμοποιούμε πολύ πιο λίγο βούτυρο, και μειώνουμε τον χρόνο παρασκευής, αφού τα αυγά έχουν μπει από την αρχή, και δε χρειάζεται να περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα, για να τα προσθέσουμε.
Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.