Αρχική Συνταγές Λουκούμια τριαντάφυλλο

Λουκούμια τριαντάφυλλο

0

 

Σπιτικά λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο! Μικρές, λαχταριστές, γλυκές μπουκίτσες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Είναι τέλεια με τον καφέ, αλλά και για δωράκι στους αγαπημένους σας!
Πιάτο Snack
Λέξεις-κλειδιά λουκούμι, λουκούμια, τριαντάφυλλο
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 13 ώρες
Μερίδες 1600 γραμμάρια λουκούμια
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική,
  • 1 λίτρο νερό,
  • 200 γραμμάρια νισεστέ,
  • 3 γραμμάρια ξινό,
  • 80 ml ροδόνερο,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
  • 50 γραμμάρια νισεστέ + λίγο για το ταψί,
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο αμύγδαλο ασπρισμένο και ελαφρά καβουρδισμένο, προαιρετικά,
  • μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση

  • Σε 1 κούπα από το νερό διαλύεις το νισεστέ και βάζεις το υπόλοιπο μαζί με τη ζάχαρη στην εστία. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτεις το νισεστέ και το ξινό, και μειώνεις τη θερμοκρασία σε χαμηλή προς μέτρια.
  • Ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Πρέπει η υφή του να είναι σαν πηχτό μέλι. Αυτή η διαδικασία, που χρειάζεται να ανακατεύεις για να μην κολλήσει, παίρνει πάνω από 30 λεπτά.
  • Όταν δεις ότι είναι έτοιμο, αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις το ροδόνερο, το χρώμα και τα αμύγδαλα, αν θέλεις. Ανακατεύεις καλά και μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί που έχεις βάλει λαδόκολλα κι έχεις πασπαλίσει την επιφάνεια με λίγο νισεστέ.
  • Αφήνεις να πήξει το λουκούμι για 12 ώρες, τουλάχιστον, χωρίς να το σκεπάσεις. Αν θέλεις μπορείς να το προστατέψεις μόνο με ένα τούλι, πρέπει να παίρνει αέρα.
  • Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζεις μία επιφάνεια με νισεστέ και το αναποδογυρίζεις εκεί. Αν σου είναι δύσκολο το κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Κόβεις σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια, στο μέγεθος που θέλεις, και τα καλύπτεις γύρω γύρω με νισεστέ. Αυτό στεγανοποιεί το λουκούμι και δεν υγραίνεται η ζάχαρη άχνη.
  • Ανακατεύεις την άχνη με το νισεστέ και τυλίγεις τα λουκούμια. Τα φυλάς σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο εκτός ψυγείου.

Notes

Με την ίδια διαδικασία μπορείς να φτιάξεις κι άλλες γεύσεις λουκούμι, βάζοντας αντί για ροδόνερο, μαστίχα, εκχύλισμα εσπεριδοειδών, ούζο ή όποια άλλη γεύση σου αρέσει.
Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Γλυκό κουταλιού ντοματάκι

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.