Έχετε όρεξη για πατάτες τηγανιτές αλλά με λίγα λιπαρά; Μην το σκέφτεστε! Φτιάξτε πατάτες τηγανιτές στον φούρνο! Αυτές οι πατάτες δεν είναι σαν τηγανιτές, είναι τηγανιτές.
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Συστατικά
- 4 πατάτες
- 1 κ.σ. ξίδι
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβεις 4 μέτριες πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια, όπως για το τηγάνι, και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλιά ξίδι.
- Τις αφήνεις για 15 λεπτά και τις βάζεις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που τις καλύπτει με 1 κουταλιά ξίδι και προαιρετικά λίγη ρίγανη, για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Τις στραγγίζεις και τις απλώνεις σε μια στρώση σε μια λαμαρίνα που έχεις καλύψει με λαδόκολλα. Πασπαλίζεις με πάπρικα, ρίγανη και ελαιόλαδο.
- Ανακατεύεις καλά και ψήνεις τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν. Στα μισά του χρόνου τις ανακατεύεις λίγο να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σερβίρεις με λίγο επιπλέον αλάτι και ρίγανη.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Τυλιχτή ομελέτα με τηγανητές πατάτες, ζαμπόν και τυρί
Πανεύκολο κοτόπουλο με 2 υλικά
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.