Αρχική Συνταγές Τρουφάκια σοκολάτας με γκοφρέτα

Τρουφάκια σοκολάτας με γκοφρέτα

0

 

Είσαι έτοιμος/η να δοκιμάσεις τα πιο τέλεια τρουφάκια σοκολάτας με ολόκληρα κομμάτια γκοφρέτας και φουντούκι; Βάλε την ποδιά σου και ξεκίνα!
Πιάτο Dessert, γλυκό, σνακ
Λέξεις-κλειδιά γκοφρέτες, σοκολατα, συνταγή, τρούφα, τρουφάκια
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη,
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος,
  • 125 ml κρέμα γάλακτος,
  • 150 γραμμάρια γκοφρέτες χωρίς επικάλυψη,
  • 100 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα,
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή κονιάκ,
  • τρούφα, κακάο ή τριμμένο φουντούκι για επικάλυψη.

Εκτέλεση

  • Λιώνεις τις κουβερτούρες μαζί με την κρέμα γάλακτος με τη διαδικασία μπεν μαρί. Τα βάζεις σε ένα μεταλλικό σκεύος που έχεις βάλει πάνω από ένα κατσαρολάκι που βράζει νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Το νερό δεν πρέπει να ακουμπά το μεταλλικό σκεύος για να μην καεί η σοκολάτα. Αφήνεις το μείγμα 1 ώρα περίπου εκτός ψυγείου, να κρυώσει.
  • Προσθέτεις το λικέρ, και ανακατεύεις καλά.
  • Κόβεις τις γκοφρέτες σε μικρά κομματάκια - όχι τρίμματα- και τις ανακατεύεις με το τριμμένο φουντούκι. Ενώνεις τα δύο μείγματα και βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει και να μπορείς να σχηματίσεις τα τρουφάκια.
  • Παίρνεις μία μικρή ποσότητα με ένα κουταλάκι και πλάθεις τα τρουφάκια. Τα κυλάς αμέσως σε τρούφα, κακάο ή τριμμένο φουντούκι, και τα φυλάς στο ψυγείο.
  • Λίγο πριν τα κεράσεις, καλό είναι να τα αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί η σοκολάτα με την ψύξη χάνει την έντονη γεύση της.

Notes

Ποτέ δε μένεις σε ένα....
Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Fudge σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.