Λαχταριστά, μοναδικά fudge σοκολάτας που λιώνουν, σαν καραμέλα, στο στόμα!
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Μερίδες 100 τεμάχια
Συστατικά
- 500 γραμμάρια κουβερτούρα,
- 410 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού,
- 150 γραμμάρια βούτυρο.
Προαιρετικά
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς,
- 50 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα,
- 2-3 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ,
- κακάο.
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζεις την κουβερτούρα σε κομματάκια, την πραλίνα φουντουκιού και το βούτυρο και τη βάζεις πάνω από μία άλλη λίγο μικρότερη κατσαρόλα που βράζει νερό να ζεσταθούν όλα μαζί με τη διαδικασία μπεν μαρί. Πρέπει να προσέχεις να μην έρθει σε επαφή με το νερό το μείγμα γιατί ακόμα και μία σταγόνα νερό μπορεί να «κόψει» τη σοκολάτα. Αν θέλεις, σ' αυτό το σημείο προσθέτεις κονιάκ ή κάποιο λικέρ και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
- Βουτυρώνεις ελαφρά ένα τετράγωνο σκεύος 20Χ20 εκ., στρώνεις λαδόκολλα να κολλήσει καλά και στα τοιχώματα, κι αδειάζεις μέσα το μείγμα.
- Μπορείς να διακοσμήσεις με ξηρούς καρπούς ή λευκή κουβερτούρα για να δημιουργήσεις «νερά» στην επιφάνεια με ένα ξυλάκι. Βάζεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες - όχι πολύ περισσότερο γιατί δε θα μπορείς να το κόψεις. Ξεφορμάρεις και κόβεις σε μικρά κυβάκια περίπου 2 εκατοστών. Δε χρειάζεται να είναι μεγαλύτερα, γιατί είναι πολύ πλούσια σε γεύση. Αν θέλεις τα καλύπτεις με κακάο.
- Τα fudge απολαμβάνονται αφήνοντάς τα να λιώσουν μέσα στο στόμα, όπως οι καραμέλες, κι όχι δαγκώνοντας τα σαν τα σοκολατάκια.
Notes
Μπορείς να διατηρήσεις τα fudge σοκολάτας στο ψυγείο, αλλά πριν τα σερβίρεις καλό είναι να τα αφήσεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Σοκολατάκια latte macchiato
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.