Δροσερή, πλούσια, χορταστική σαλάτα με πράσινα φασόλια και ντοματίνια, ιδανική για συνοδευτικό αλλά ακόμα και για κυρίως.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Συστατικά
- 2 κιλά φρέσκα πράσινα φασόλια κομμένα στη μέση,
- ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι,
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού,
- ¼ κ.γ. σκόρδο σκόνη,
- ¼ κ.γ. μουστάρδα,
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 4 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση,
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη,
- λίγο αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα),
- λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση
- Βράστε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με νερό για 8-10 λεπτά. Στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα αμέσως σε παγωμένο νερό. Μόλις κρυώσουν, στραγγίστε τα φασόλια και στεγνώστε τα, ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Περιχύστε το ντρέσινγκ στα φασόλια. Προσθέστε το κρεμμύδι.
- Λίγο πριν σερβίρετε, ανακατέψτε τις ντομάτες και το τυρί.
Πηγή: tasteofhome.com
Δοκίμασε επίσης: Μακαρονοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μους αβοκάντο
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.