Χορταστική, δροσιστική και πολύ εντυπωσιακή μακαρονοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μους αβοκάντο. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Μερίδες 4
Συστατικά
- 250 γραμμάρια μακαρόνια βίδες, ή πένες, ή φιογκάκια, ή ό,τι άλλο σχέδιο θέλετε, βρασμένα και ανακατεμένα με 2 κ.σ. λάδι,
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια,
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
- 2 αγγουράκια κομμένα σε καρέ,
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο,
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος,
- 150 γραμμάρια καπνιστός σολομός σε μικρά κομμάτια,
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%,
- χυμός από ½ λεμόνι
- αλάτι,
- πιπέρι,
- 2 κ.σ. Philadelphia,
- 2 κ.σ. λάδι.
Μους αβοκάντο
- 2 μεγάλα ώριμα (απαραίτητα) αβοκάντο,
- 2 κ.σ. Philadelphia ,
- χυμός από ½ λεμόνι,
- 2 κ.σ. λάδι,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, τη Philadelphia, το λεμόνι και το λάδι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Την υπόλοιπη μισή ποσότητα την ανακατεύουμε στα μακαρόνια.
Για τη μους αβοκάντο
- Σε μπλέντερ αλέθουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, και χτυπάμε πολύ καλά, ώστε να έχουμε μία λεία κρέμα, χωρίς καθόλου κομματάκια.
- Προσθέτουμε το λάδι και, στο τέλος, το λεμόνι, και αλατοπιπερώνουμε.
Συναρμολόγηση
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα.
- Σε πιατέλα τοποθετούμε τα μακαρόνια, από πάνω απλώνουμε το ντρέσινγκ γιαουρτιού, και στολίζουμε, γύρω γύρω, με τη μους αβοκάντο.
- Το αποτέλεσμα ....ανεπανάληπτο!
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό
Μακαρονοσαλάτα με τραγανό προσούτο και παστέλι
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.