Κρασάτες σουπιές με ρυζάκι! Αγαπημένο, νηστίσιμο, και όχι μόνο, φαγητό!
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Μερίδες 4 μερίδες
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια,
- ⅓ κούπας ελαιόλαδο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
- 2 κούπες λευκό κρασί,
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι,
- 2 φύλλα δάφνης,
- μαϊντανός ψιλοκομμένος,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Καθαρίζεις τις σουπιές, τις πλένεις και τις βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σοτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσει, και προσθέτεις το σκόρδο και τις σουπιές. Ανακατεύεις, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
- Σβήνεις με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις το πιπέρι, το μπαχάρι, τη δάφνη και 1 κούπα ζεστό νερό. Αφήνεις τις σουπιές να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχεις μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα.
- Λίγο πριν τις σβήσεις, προσθέτεις το αλάτι και τον μαϊντανό, κι αφήνεις να δέσει η σάλτσα. Δεν αλατίζουμε από την αρχή, γιατί οι σουπιές σφίγγουν και αργούν πάρα πολύ μετά να μαλακώσουν.
- Σερβίρεις με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και μπορείς να τις συνοδέψεις με ρύζι ή κάποιο μικρό ζυμαρικό.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Διάβασε επίσης: Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.