Αρχική Συνταγές Κρασάτες σουπιές

Κρασάτες σουπιές

0

 

Κρασάτες σουπιές με ρυζάκι! Αγαπημένο, νηστίσιμο, και όχι μόνο, φαγητό!
Πιάτο Κύριο πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά σουπιές, σουπιές κρασάτες
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Μερίδες 4 μερίδες
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια,
  • κούπας ελαιόλαδο,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
  • 2 κούπες λευκό κρασί,
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι,
  • 2 φύλλα δάφνης,
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Καθαρίζεις τις σουπιές, τις πλένεις και τις βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσει, και προσθέτεις το σκόρδο και τις σουπιές. Ανακατεύεις, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
  • Σβήνεις με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις το πιπέρι, το μπαχάρι, τη δάφνη και 1 κούπα ζεστό νερό. Αφήνεις τις σουπιές να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχεις μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα.
  • Λίγο πριν τις σβήσεις, προσθέτεις το αλάτι και τον μαϊντανό, κι αφήνεις να δέσει η σάλτσα. Δεν αλατίζουμε από την αρχή, γιατί οι σουπιές σφίγγουν και αργούν πάρα πολύ μετά να μαλακώσουν.
  • Σερβίρεις με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και μπορείς να τις συνοδέψεις με ρύζι ή κάποιο μικρό ζυμαρικό.

Notes

Καλή σας απόλαυση!

Διάβασε επίσης: Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.