Αρχική Συνταγές Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

0

 

Εύκολη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Πιάτο Κύριο πιάτο
Λέξεις-κλειδιά γαριδομακαρονάδα, λιγκουίνι, μακαρόνια, σάλτσα ντομάτας, συνταγή
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια λιγκουίνι βρασμένα αλ ντέντε σε αλατισμένο νερό,
  • 1 κιλό γαρίδες με το κεφάλι,
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους,
  • 400 γραμμάρια πολτός ντομάτας,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη,
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • 1 ξύλο κανέλας,
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι,
  • ξύσμα από ένα λεμόνι,
  • μπόλικος μαϊντανός.

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε ελάχιστο βρασμένο νερό και τις αφαιρούμε (δεν πετάμε το ζουμί που έχει προκύψει!).
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
  • Πιέζουμε τα κεφάλια, ώστε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να συγκεντρώσουμε όλη τη νοστιμιά τους στην κατσαρόλα με το νερό.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά, και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας που δημιουργήσαμε.
  • Βάζουμε το ξύλο κανέλας, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε, αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.

Notes

Ιδανική για τη Σαρακοστή.
Καλή σας όρεξη! 

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.