Εύκολη γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Συστατικά
- 500 γραμμάρια λιγκουίνι βρασμένα αλ ντέντε σε αλατισμένο νερό,
- 1 κιλό γαρίδες με το κεφάλι,
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους,
- 400 γραμμάρια πολτός ντομάτας,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη,
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια,
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- 1 ξύλο κανέλας,
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι,
- ξύσμα από ένα λεμόνι,
- μπόλικος μαϊντανός.
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες για 5 λεπτά σε ελάχιστο βρασμένο νερό και τις αφαιρούμε (δεν πετάμε το ζουμί που έχει προκύψει!).
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
- Πιέζουμε τα κεφάλια, ώστε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να συγκεντρώσουμε όλη τη νοστιμιά τους στην κατσαρόλα με το νερό.
- Σε απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά, και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας που δημιουργήσαμε.
- Βάζουμε το ξύλο κανέλας, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό.
Notes
Ιδανική για τη Σαρακοστή.
Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.