Είσαι λάτρης του ριζότου; Τότε αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει! Ριζότο με παντζάρι και δροσερή κρέμα γιαουρτιού.
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Συστατικά
- 300-350 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο για ριζότο,
- 2 μεγάλοι βρασμένοι βολβοί παντζαριού, τον έναν λιωμένο, τον άλλο κομμένο σε λεπτές φετούλες ή μπαστουνάκια,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο Multi,
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί,
- 2 κ.σ. βούτυρο,
- 150 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα,
- 1 λίτρο νερό,
- 1 κύβος λαχανικών,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες,
- 50 γραμμάρια philadelphia,
- λίγο λεμόνι,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, και τη φυλάμε στο ψυγείο.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό με τον κύβο λαχανικών και ό,τι ζουμάκι κόκκινο έχουμε από τα παντζάρια.
- Σε φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το λιωμένο παντζάρι και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, χαμηλώνουμε λίγο το μάτι, και σε μέτρια φωτιά ξεκινάμε να προσθέτουμε με κουτάλα το ζεστό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά, προσθέτουμε τη νέα ποσότητα νερού. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε. Η διαδικασία θα πάρει περίπου 15-20 λεπτά.
- Το ρύζι πρέπει να κρατάει λιγο.
- Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και τα μπαστουνάκια πατζαριού.
Notes
Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα παντζάρια δεν θα χρειαστείτε καθόλου χρόνο για την προετοιμασία.
Σερβίρετε αμέσως (τόσο αμέσως που η οικογένεια θα πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να το σερβίρετε) συνοδεία της κρέμας γιαουρτιού.
Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.