Αρχική Συνταγές Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου

Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου

0

 

Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου ή κασέρι είναι το σημερινό μας πιάτο, για όσους νηστεύουν μόνο από κρέας ή δε νηστεύουν! Είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο, με απίστευτη γεύση, που, σίγουρα, θα εντυπωσιάσει!
Πιάτο dinner, lunch, ορεκτικό
Κουζίνα Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά γραβιέρα Νάξου, καλαμάρι, καλαμάρι γεμιστό, καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 1 καλαμάρι φρέσκο 800 γρ. περίπου ή 2 μικρότερα, σύνολο γύρω στο 1200 γρ.,
  • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ,
  • ½ πιπεριά Φλώρινας κομμένη σε καρέ,
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός,
  • ¼ ντομάτας σε καρέ,
  • 50 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου σε καρέ ή κασέρι,
  • ½ κ.γ. μπούκοβο,
  • 1 κ.σ. λάδι.

Για τη σάλτσα λεμονιού -μουστάρδας

  • 1 φλ. καφέ λάδι,
  • φλ. καφέ λεμόνι,
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα,
  • αλάτι ελάχιστο,
  • κόκκινο πιπέρι, λίγο.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαζάκι με καπάκι, κουνώντας δυνατά το χέρι, ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
  • Καθαρίζουμε από το κόκκαλο και τα εντόσθια το καλαμάρι. Αφαιρούμε από το κεφάλι το σκληρό κοκκαλάκι και τα μάτια. Πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το πλοκάμι και το κεφάλι, και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός από το λάδι.
  • Με το λάδι αλείφουμε μέσα και έξω το καλαμάρι. Γεμίζουμε με τη γέμιση, και στερεώνουμε το άνοιγμα με 2-3 οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 15- 20 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος) γυρίζοντας από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε σε ροδέλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Notes

Το γεμιστό καλαμάρι είναι εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο!
Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και χταπόδι

Ρεβυθοκεφτέδες ή φαλάφελ

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.