Ποιος είπε πως ένα γλυκό αν δεν έχει ζάχαρη δεν είναι και νόστιμο; Το κέικ με ελαιόλαδο, πετιμέζι κ σταφύλια θα γίνει, σίγουρα, το αγαπημένο σας!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά
Μερίδες 8 μερίδες
Συστατικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα πετιμέζι
- 3 αυγά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
- 3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα σταφύλια χωρίς κουκούτσι για το μείγμα και λίγα ακόμα για την επιφάνεια του κέικ
- 1 κ.γ. κανέλα
- λίγο γαρίφαλο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τα αυγά και τα μυρωδικά και προσθέτεις το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι.
- Ανακατεύεις στη ζύμη τη 1 κούπα σταφύλια και βάζεις σε ταψάκι που έχεις λαδώσει και αλευρώσει ή σε φόρμα σιλικόνης.
- Βάζεις στην επιφάνεια του κέικ τα υπόλοιπα σταφύλια και ψήνεις στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο σου.
- Έτοιμο! Αφήνεις να κρυώσει και το κόβεις.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Σοκολατένια cupcakes με παντζάρι
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.