Ζουμερά σοκολατένια cupcakes χωρίς αυγά και βούτυρο, ιδιαίτερα αρωματικά και πολύ υγιεινά! Ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε τα παιδιά και το παντζάρι!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά
Μερίδες 12
Συστατικά
- 2 μεσαία παντζάρια βρασμένα,
- ¾ κούπα καστανή ζάχαρη,
- ½ κούπα ελαιόλαδο,
- 3 κ.σ. κακάο,
- 2 κούπες αλεύρι,
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε σταγόνες ή σπασμένη σε κομματάκια,
- 1 βανίλια,
- 1 κ.σ. ξίδι,
- ½ κ.γ. σόδα,
- λίγο μοσχοκάρυδο,
- λίγη κανέλα,
- λίγο γαρύφαλλο.
Εκτέλεση
- Πολτοποιείς στο multi τα παντζάρια με την καστανή ζάχαρη.
- Ανακατεύεις το μείγμα με το ελαιόλαδο, το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και το ξίδι.
- Αν νομίζεις πως το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό, μπορείς να το αραιώσεις με λίγο νερό.
- Στο τέλος προσθέτεις την κουβερτούρα.
- Μοιράζεις σε 12 θήκες για cup cakes και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο, μπορείς να πασπαλίσεις με λίγη ακόμα κουβερτούρα και να αφήσεις να λιώσει πάνω τους.
Notes
Δε χρειάζεται να βράσεις παντζάρια μόνο για τα cupcakes. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα βρασμένα σε ατμό που βρίσκεις έτοιμα στο σούπερ μάρκετ.
Καλή σας απόλαυση!
Μία συνταγή της katinostimo.blogspot.com
Διάβασε επίσης: Πανεύκολο κέικ με λάδι, χωρίς αυγά
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.