Σοκολατάκια latte macchiato με αποθεωτική γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας και του καφέ!
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Μερίδες 20 σοκολατάκια
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος,
- 4 γραμμάρια σκόνη εσπρέσο,
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά,
- 20 γραμμάρια λικέρ καλούα,
- 25 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
Επικάλυψη
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα,
- 3 σταγόνες σπορέλαιο,
- τρούφα ή κροκάν για το τύλιγμα.,
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ, ώστε να διαλυθεί και να αρχίσει να αχνίζει (όχι να βράσει). Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις κουβερτούρες. Μετά από 2 λεπτά ανακατεύουμε με σύρμα, ώστε να λιώσουν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το λικέρ.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, για 2,5 ώρες περίπου, μέχρι να πήξει.
- Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο.
- Φορώντας γάντια σχηματίζουμε σφαιρικά σοκολατάκια με το χέρι μας. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε, για λίγο, στην κατάψυξη.
- Καρφώνουμε με το ειδικό εργαλείο τα σοκολατάκια (εναλλακτικά με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι), τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα ακουμπάμε σε άλλη λαδόκολλα, στην οποία έχουμε απλώσει το κροκάν ή την τρούφα.
- Ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα τα τρουφάκια ρολάρουν και καλύπτονται από την τρούφα
- Έτοιμα!
Notes
Μπορούν να συντηρηθούν για 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
Η γεύση τους, όμως, αναδεικνύεται σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή σας απόλαυση!
Η γεύση τους, όμως, αναδεικνύεται σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Γεμιστοί λουκουμάδες με σοκολάτα
Cheesecake με σοκολάτα, χωρίς ψήσιμο (βίντεο)
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.