Αρχική Συνταγές Σοκολατάκια latte macchiato

Σοκολατάκια latte macchiato

0

 

Σοκολατάκια latte macchiato με αποθεωτική γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας και του καφέ!
Πιάτο γλυκό
Λέξεις-κλειδιά latte machiato, καφές, σοκολατα, σοκολατάκια
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Μερίδες 20 σοκολατάκια
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος,
  • 4 γραμμάρια σκόνη εσπρέσο,
  • 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά,
  • 20 γραμμάρια λικέρ καλούα,
  • 25 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.

Επικάλυψη

  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα,
  • 3 σταγόνες σπορέλαιο,
  • τρούφα ή κροκάν για το τύλιγμα.,

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ, ώστε να διαλυθεί και να αρχίσει να αχνίζει (όχι να βράσει). Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τις κουβερτούρες. Μετά από 2 λεπτά ανακατεύουμε με σύρμα, ώστε να λιώσουν ομοιόμορφα. Ρίχνουμε το λικέρ.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, για 2,5 ώρες περίπου, μέχρι να πήξει.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο.
  • Φορώντας γάντια σχηματίζουμε σφαιρικά σοκολατάκια με το χέρι μας. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε, για λίγο, στην κατάψυξη.
  • Καρφώνουμε με το ειδικό εργαλείο τα σοκολατάκια (εναλλακτικά με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι), τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τα ακουμπάμε σε άλλη λαδόκολλα, στην οποία έχουμε απλώσει το κροκάν ή την τρούφα.
  • Ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα τα τρουφάκια ρολάρουν και καλύπτονται από την τρούφα
  • Έτοιμα!

Notes

Μπορούν να συντηρηθούν για 2 εβδομάδες στο ψυγείο. 
Η γεύση τους, όμως, αναδεικνύεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Γεμιστοί λουκουμάδες με σοκολάτα

Cheesecake με σοκολάτα, χωρίς ψήσιμο (βίντεο)

Υγρό κέικ πικρής σοκολάτας

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.