Το υγρό κέικ πικρής σοκολάτας είναι ένα πλούσιο, γεμάτο κέικ που κομματάκια λευκής σοκολάτας διεκδικούν, διακριτικά, μία γλυκιά παρουσία, ενώ, τελικά, η πικρή σοκολάτα κυριαρχεί και μαγεύει!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά
Μερίδες 12 μερίδες
Συστατικά
- 225 γραμμάρια βούτυρο,
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα 70 % κακάο, απαραίτητα για να έχουμε το μπίτερ αποτέλεσμα,
- 250 γραμμάρια ζάχαρη,
- 4 μεγάλα αβγά, αν είναι μεσαία θα βάλετε 5,
- 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσης,
- 5 γραμμάρια μπέικιν,
- 1 κ.γ. σόδα,
- 15 γραμμάρια κακάο,
- ½ φλ.τσ. γάλα,
- ¼ φλ.τσ. νερό,
- ¼ φλ.τσ. λικέρ βύσσινο,
- 100 γραμμάρια λευκής σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια,
- 1 πρέζα αλάτι, κατά προτίμηση χοντρό.
Επικάλυψη
- 180 γραμμάρια κουβερτούρα, λιωμένη στα μικροκύματα ,
- 225 γραμμάρια βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου,
- 225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά, μέχρι να αφρατέψουν .
- Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα, και προσθέτουμε, σε αυτήν, το γάλα, το νερό και το λικέρ. Ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα, και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε αλεύρι, κακάο, σόδα και το μπέικιν, απαραίτητα κοσκινισμένα, και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Τέλος, ρίχνουμε και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη φόρμα με τρύπα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50'. Ελέγχουμε στα 45' με οδοντογλυφίδα.
- Δεν πρέπει να παραψηθεί, γιατί θα χάσει την υγρασία του.
Για την επικάλυψη
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 3 λεπτά, και, ακολούθως, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
- Στολίστε το κέικ όπως σας αρέσει, αλλά θα πρέπει, πρώτα, να έχει κρυώσει τελείως.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Τσιζκεικ με αλμυρή καραμέλα
Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με μήλα
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.