Αρχική Συνταγές Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

0

 

Η πιο τέλεια τάρτα καραμέλα σοκολάτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Ένας απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας και καραμέλας!
Πιάτο Dessert, γλυκό
Λέξεις-κλειδιά γλυκο, καραμέλα, καραμέλα σοκολάτα, σοκολατα, τάρτα, τάρτα σοκολάτα καραμέλα
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Μερίδες 10 μερίδες
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ,
  • 120 γραμμάρια βούτυρο,
  • 1 κ.γ. εσπρέσο στιγμής σε σκόνη, προαιρετικά,

Για την κρέμα καραμέλας

  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα,
  • 200 γραμμάρια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα,

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια,
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ζεστή.

Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

  • 125 γραμμάρια φουντούκια ή φυστίκια ή αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη.

Εκτέλεση

  • Τρίβεις τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη. Λιώνεις το βούτυρο, διαλύεις μέσα τον καφέ και τα ενώνεις με το μπισκότο. Βάζεις το μείγμα σε μία ταρτιέρα 24 εκ. και το στρώνεις καλά και στα τοιχώματα να δημιουργηθεί η βάση της τάρτας. Αφήνεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα καραμέλας.
  • Χτυπάς στο μίξερ το τυρί και το καραμελωμένο ζαχαρούχο σε μία απαλή κρέμα. Τη βάζεις πάνω στη βάση της τάρτας και ξαναβάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βάζεις σε ένα μπολ την κουβερτούρα και την περιχύνεις με την κρέμα γάλακτος που έχεις ζεστάνει, χωρίς να βράσει. Αφήνεις 2-3 λεπτά να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα κι ανακατεύεις με μία σπάτουλα. Μόλις κρυώσει, καλύπτεις την επιφάνεια της τάρτας, και βάζεις στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 10 ώρες να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
  • Για να καραμελώσεις τους ξηρούς καρπούς τους βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, κι ανακατεύεις συνέχεια για 10 λεπτά. Στην αρχή η ζάχαρη δείχνει σαν να κρυσταλλώνει αλλά όσο ανακατεύεις λιώνει και καβουρδίζονται, παράλληλα, και οι ξηροί καρποί. Στρώνεις τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι που έχεις βάλει λαδόκολλα, να είναι κοντά κοντά, και τους αφήνεις 30 λεπτά να παγώσει η καραμέλα. Σπας σε κομμάτια και τους βάζεις στην επιφάνεια της τάρτας.

Notes

Αν δεν θέλεις να καραμελώσεις ξηρούς καρπούς, μπορείς να στολίσεις την τάρτα με σπασμένα κομμάτια από παστέλι με ξηρούς καρπούς.
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30 λεπτά αλλά υπολόγισε και τον χρόνο αναμονής για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
Καλή σας απόλαυση!!

Δοκίμασε επίσης: Μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.