Αρχική Συνταγές Μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα

Μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα

115
0

 

Λαχταριστό μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα. Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα τέλειο τραπέζι!
Πιάτο γλυκό
Λέξεις-κλειδιά banoffee, καραμέλα, μπανόφι, σοκολατα
Χρόνος Προετοιμασίας 45 λεπτά
Μερίδες 10
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 75 γραμμάρια ζάχαρη λευκή,
  • 75 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη μαλακή,
  • 150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο,
  • 2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο,
  • 50 γραμμάρια κουβερτούρα,
  • 5 μεγάλες μπανάνες,
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί στην οποία προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη.

Για την τάρτα

  • 1 1/2 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας τριμμένα στο μούλτι,
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με τη μαργαρίνη, και απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα μας, πιέζοντας καλά στον πάτο και στα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε τις ζάχαρες με το βούτυρο, σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσουν οι ζάχαρες, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στο 5.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσουμε μία ρευστή καραμέλα (με ωραίο χρυσό ξανθό χρώμα), περίπου 15 λεπτά στο σύνολο.
  • Το μείγμα θα πήξει κι άλλο, καθώς κρυώνει.
  • (Αν είναι εξαρχής αρκετά πηχτό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ, αφού αφαιρέσουμε από τη φωτιά).
  • Χωρίζουμε την καραμέλα σε δύο μπολ και προσθέτουμε στο ένα τα 50 γρ. λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  • Στην ταρτιέρα με τη βάση μας απλώνουμε πρώτα τις 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε πάνω την «άσπρη καραμέλα». Ακολουθούν άλλες 2 μπανάνες σε ροδέλες, από πάνω η «σοκολατένια καραμέλα». Τέλος, στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί και ροδέλες από την 5η μπανάνα.
  • Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα και ...έτοιμο!

Notes

Ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις της καραμέλας, όπου η ελάχιστη σοκολάτα εξισορροπεί τη γλύκα της καραμέλας και ξαφνιάζει ευχάριστα!
Διατηρείται στο ψυγείο τέσσερις ημέρες.
Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.