Λαχταριστό μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα. Ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα τέλειο τραπέζι!
Χρόνος Προετοιμασίας 45 λεπτά
Μερίδες 10
Συστατικά
- 75 γραμμάρια ζάχαρη λευκή,
- 75 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη μαλακή,
- 150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο,
- 2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο,
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα,
- 5 μεγάλες μπανάνες,
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί στην οποία προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη.
Για την τάρτα
- 1 1/2 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας τριμμένα στο μούλτι,
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με τη μαργαρίνη, και απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα μας, πιέζοντας καλά στον πάτο και στα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα λιώνουμε τις ζάχαρες με το βούτυρο, σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσουν οι ζάχαρες, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στο 5.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσουμε μία ρευστή καραμέλα (με ωραίο χρυσό ξανθό χρώμα), περίπου 15 λεπτά στο σύνολο.
- Το μείγμα θα πήξει κι άλλο, καθώς κρυώνει.
- (Αν είναι εξαρχής αρκετά πηχτό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ, αφού αφαιρέσουμε από τη φωτιά).
- Χωρίζουμε την καραμέλα σε δύο μπολ και προσθέτουμε στο ένα τα 50 γρ. λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση
- Στην ταρτιέρα με τη βάση μας απλώνουμε πρώτα τις 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνουμε πάνω την «άσπρη καραμέλα». Ακολουθούν άλλες 2 μπανάνες σε ροδέλες, από πάνω η «σοκολατένια καραμέλα». Τέλος, στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί και ροδέλες από την 5η μπανάνα.
- Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα και ...έτοιμο!
Notes
Το μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα είναι το ιδανικό γλυκό για τους λάτρεις της καραμέλας, όπου η ελάχιστη σοκολάτα εξισορροπεί τη γλύκα της καραμέλας και ξαφνιάζει ευχάριστα!
Διατηρείται στο ψυγείο τέσσερις ημέρες.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.