Αρχική Συνταγές Υπέροχες πατάτες country στον φούρνο σαν τηγανιτές

Υπέροχες πατάτες country στον φούρνο σαν τηγανιτές

0

 

Πεντανόστιμες, τραγανές, λαχταριστές πατάτες country στον φούρνο σαν τηγανιτές! Μπορείτε να τις απολαύσετε σαν συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως! Αν δεν τις έχεις δοκιμάσει ήρθε η ώρα!
Πιάτο dinner, lunch
Λέξεις-κλειδιά πατάτες, πατάτες country, πατάτες σαν τηγανιτές
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • ½ κιλό πατάτες baby
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • ¼ κ.γλ. ρίγανι
  • ¼ κ.γλ. δεντρολίβανο
  • ½ κ.γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • ¼ κ.γλ. σπόρους μουστάρδας ή σκόνη μουστάρδας
  • ¼ κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένεις καλά τις πατάτες baby και τις κόβεις με τη φλούδα σε μπαστουνάκια στα 4 ή στα 6 αναλόγως το μέγεθος τους. Τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλιά ξίδι. Τις αφήνεις για 15 λεπτά και τις βάζεις να βράσουν σε αλατισμένο νερό, που τις καλύπτει, με 1 κουταλιά ξίδι και προαιρετικά λίγη ρίγανη, για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  • Το ξίδι δημιουργεί μια "προστασία" στην πατάτα και δεν την αφήνει να λιώσει και να χάσει το σχήμα της κι έτσι μόλις μπουν στο φούρνο, τις βοηθά να παραμείνουν μαλακές στο εσωτερικό και να ξεροψηθούν απ' έξω. Αν παραλήψεις αυτό το βήμα οι πατάτες θα είναι σίγουρα νόστιμες αλλά όχι σαν τηγανιτές. Όλα είναι θέμα προτίμησης!
  • Τις στραγγίζεις και τις απλώνεις σε μια στρώση σε μια λαμαρίνα που έχεις καλύψει με λαδόκολλα. Σε έναν γουδί ή πολυκόφτη βάζεις τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τους σπόρους μουστάρδας ή τη σκόνη μουστάρδας, τους σπόρους κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι.
  • Πασπαλίζεις με το μείγμα τις πατάτες και περιχύνεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αν δεν έχεις σπόρους ή σκόνη μουστάρδας μπορείς να προσθέσεις 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή και φυσικά μπορείς να παραλείψεις κάποιο μπαχαρικό ή να προσθέσεις ό,τι σου αρέσει!
  • Ανακατεύεις καλά και ψήνεις τις πατάτες country σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν. Στα μισά του χρόνου τις ανακατεύεις λίγο να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Notes

Καλή σας απόλαυση! 

Δοκίμασε επίσης: Τσακιστές πατάτες φούρνου

Πατάτες τηγανιτές στον φούρνο

Πατατοσαλάτα με αυγό και απίστευτο dressing

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.