Αρχική Συνταγές Ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ, μουστάρδα και μέλι

Ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ, μουστάρδα και μέλι

0

 

Πιάτο Κύριο πιάτο
Κουζίνα Indian
Λέξεις-κλειδιά κάρυ, κοτόπουλο, μέλι, μουστάρδα
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Μερίδες 4 άτομα
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές,
  • 3 μεγάλες πολύχρωμες πιπεριές κομμένες ζουλιέν,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι προαιρετικά,
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο,
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν,
  • 2 κ.σ. μέλι,
  • 1 κ.σ. κάρυ,
  • 2 κ.σ. λάδι,
  • ελάχιστο αλεύρι,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μαϊντανός.

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλυμένο κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το αλεύρι.
  • Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και το αφαιρούμε.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο, ώσπου να πάρει χρώμα, και το αφαιρούμε.
  • Χωρίς να πλύνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σοτάρουμε για λίγο, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με μπαλσάμικο ξίδι, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι με τη μουστάρδα.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κουκουνάρι.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.