Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Μερίδες 4 άτομα
Συστατικά
- 800 γραμμάρια φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές,
- 3 μεγάλες πολύχρωμες πιπεριές κομμένες ζουλιέν,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες,
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- 3 κ.σ. κουκουνάρι προαιρετικά,
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο,
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν,
- 2 κ.σ. μέλι,
- 1 κ.σ. κάρυ,
- 2 κ.σ. λάδι,
- ελάχιστο αλεύρι,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- μαϊντανός.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλυμένο κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το αλεύρι.
- Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και το αφαιρούμε.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο, ώσπου να πάρει χρώμα, και το αφαιρούμε.
- Χωρίς να πλύνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σοτάρουμε για λίγο, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με μπαλσάμικο ξίδι, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι με τη μουστάρδα.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κουκουνάρι.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.