Ο Κρητικός Ντάκος ή Κουκουβάγια (όπως τον λένε στην Κρήτη) είναι μία σαλάτα τόσο δροσερή, αλλά και χορταστική, που τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού την απολαμβάνεις σαν σαλάτα αλλά ακόμα και για κυρίως!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Συστατικά
- παξιμαδάκια κριθαρένια ή χαρουπιού
- μυζήθρα Κρήτης
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Βρέχεις μερικά παξιμαδάκια κριθαρένια ή χαρουπιού και τα βάζεις σε μια σαλατιέρα. Τα περιχύνεις με ελαιόλαδο και κόβεις ντοματίνια στη μέση. Μπορείς, φυσικά, να κόψεις και μεγαλύτερες ντομάτες σε κομμάτια ή να τις τρίψεις πάνω από τα παξιμάδια.
- Προσθέτεις μαλακή μυζήθρα Κρήτης ή αν δε σου αρέσει τρίμματα φέτας, αλατίζεις, πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη και είναι έτοιμη!
Notes
Τη ρόκα τη χρησιμοποίησα για τις ανάγκες της φωτογράφισης, δεν είναι απαραίτητη!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Δροσερή σαλάτα με πράσινα φασόλια
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και χταπόδι
Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.