Μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο με καταπληκτική εξωτική γεύση, υγιεινές και πολύ ωφέλιμες!
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 16
Συστατικά
- 80 γραμμάρια μέλι,
- 40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη,
- 30 γραμμάρια βούτυρο,
- ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ,
- 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και λιωμένοι στο Multi,
- 1 ½ φλιτζάνι βρώμη,
- 1/2 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου,
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένος ανανάς και κομμένος σε μικρά κομματάκια,
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια,
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα,
- 1/2 φλιτζάνι σοκολατένια δημητριακά,
Εκτέλεση
- Σε ταψί φούρνου απλώνουμε τη βρώμη με το φιλέ αμυγδάλου 5 - 7 λεπτά στους 170°C, μέχρι να χρυσίσουν, ανακατεύοντας μία-δύο φορές.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε για 3 - 5 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε με προσοχή, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το περιεχόμενο του ταψιού και, ακολούθως, το σιρόπι μελιού. Ανακατεύουμε το μείγμα, και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ανακατεύουμε με τα χέρια μας (φορώντας γάντια), ώστε το σιρόπι να πάει παντού.
- Τοποθετούμε σε ταψάκι και πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ.
- Βάζουμε ψυγείο.
- Μετά από μία ώρα κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.
Notes
Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε ό,τι ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και δημητριακά θέλετε. Η γεύση και η φαντασία σας θα σας κάνει να δημιουργήσετε τις μπάρες που εσείς, ιδανικά, προτιμάτε!
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.