Αρχική Συνταγές Μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο (Εξωτική γεύση)

Μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο (Εξωτική γεύση)

0

 

Μπάρες βρώμης χωρίς ψήσιμο με καταπληκτική εξωτική γεύση, υγιεινές και πολύ ωφέλιμες!
Πιάτο σνακ
Κουζίνα American
Λέξεις-κλειδιά βρώμη, μέλι, μπάρες βρώμης, χουρμάδες, χωρίς ψήσιμο
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 16
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 80 γραμμάρια μέλι,
  • 40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη,
  • 30 γραμμάρια βούτυρο,
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ,
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένοι σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και λιωμένοι στο Multi,
  • 1 ½ φλιτζάνι βρώμη,
  • 1/2 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου,
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένος ανανάς και κομμένος σε μικρά κομματάκια,
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια,
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα,
  • 1/2 φλιτζάνι σοκολατένια δημητριακά,

Εκτέλεση

  • Σε ταψί φούρνου απλώνουμε τη βρώμη με το φιλέ αμυγδάλου 5 - 7 λεπτά στους 170°C, μέχρι να χρυσίσουν, ανακατεύοντας μία-δύο φορές.
  • Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε για 3 - 5 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε με προσοχή, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το περιεχόμενο του ταψιού και, ακολούθως, το σιρόπι μελιού. Ανακατεύουμε το μείγμα, και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ανακατεύουμε με τα χέρια μας (φορώντας γάντια), ώστε το σιρόπι να πάει παντού.
  • Τοποθετούμε σε ταψάκι και πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ.
  • Βάζουμε ψυγείο.
  • Μετά από μία ώρα κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.

Notes

Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε ό,τι ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και δημητριακά θέλετε. Η γεύση και η φαντασία σας θα σας κάνει να δημιουργήσετε τις μπάρες που εσείς, ιδανικά, προτιμάτε!
Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.