Το κλασσικό σπανακόρυζο αλλιώς...Είναι μία ιδανική επιλογή για άτομα που θέλουν να μειώσουν το κρέας ή να το αποφύγουν!
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Συστατικά
- 350 γραμμάρια σπανάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το έτοιμο του εμπορίου σε σακουλάκι,
- 1 μέτριο κρεμμύδι ,
- 300 γραμμάρια μανιτάρια,
- 5-6 τεμάχια φούντες μπρόκολο,
- ⅓ φλιτζάνι κινόα,
- ⅓ φλιτζάνι πλιγούρι,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- καπνιστή πάπρικα,
- ½ κ.γ. κουρκουμάς,
- σκόρδο σε σκόνη,
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο,
- χυμός λεμονιού.
Εκτέλεση
- Δε διαφέρει από την παρασκευή του κλασικού σπανακόρυζου, απλά, αντί για ρύζι, βάζουμε το πλιγούρι με την κινόα.
- Τσιγαρίζουμε, ελαφρώς, στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα μανιτάρια.
- Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σπανάκι, το μπρόκολο, την κινόα και το πλιγούρι.
- Προσθέτουμε νερό, ώστε να ξεκινήσουν να βράζουν, και ολοκληρώνουμε με τα μπαχαρικά.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο, μόλις βράσουν η κινόα και το πλιγούρι. Σερβίρουμε στο πιάτο με φρεσκοστιμμένο λεμόνι.
Notes
Αυτό το πιάτο είναι θησαυρός! Το σπανάκι μαζί με το πλιγούρι και την κινόα
(υδατάνθρακες πλούσιοι σε φυτικές ίνες, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, και με επιπλέον
πρωτεΐνη) και τα μανιτάρια συνθέτουν θρεπτικά ένα πλήρες πιάτο (υδατάνθρακες,
πρωτεΐνες και λαχανικά). Ο κουρκουμάς, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, αλλά και με
αντικαρκινικές ιδιότητες, μαζί με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι (καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης) εκτοξεύει θρεπτικά το αίμα. Το λεμόνι στο φαγητό (vitamin C ) το οποίο προσθέτουμε στο τέλος, αυξάνει την
απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου που περιέχεται στο σπανάκι. Καλή σας απόλαυση!
(υδατάνθρακες πλούσιοι σε φυτικές ίνες, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, και με επιπλέον
πρωτεΐνη) και τα μανιτάρια συνθέτουν θρεπτικά ένα πλήρες πιάτο (υδατάνθρακες,
πρωτεΐνες και λαχανικά). Ο κουρκουμάς, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, αλλά και με
αντικαρκινικές ιδιότητες, μαζί με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι (καλύτερη απορρόφηση της κουρκουμίνης) εκτοξεύει θρεπτικά το αίμα. Το λεμόνι στο φαγητό (vitamin C ) το οποίο προσθέτουμε στο τέλος, αυξάνει την
απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου που περιέχεται στο σπανάκι. Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.
Πολύ καλό.ειναι κατάλληλο για διαβητικο;
Ευχαριστούμε! Αυτό θα σας το απαντήσει ο γιατρός σας!