Είχατε φανταστεί ποτέ ότι οι ελιές γίνονται και στιφάδο; Κι όμως! Το σημερινό μας φαγητό είναι ελιές στιφάδο με ζυμαρικά! Εύκολο και πεντανόστιμο!
Μερίδες 4 μερίδες
Συστατικά
- 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι,
- ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,
- 5-6 κρεμμύδια μικρά ,
- 1 κούπα ντοματίνια,
- 1 κούπα ντομάτα τριμμένη,
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας,
- 1 κ.σ. μέλι,
- 1 κούπα ζεστό νερό,
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- 2 δαφνόφυλλα,
- μπαχάρι,
- αποξηραμένος κόλιανδρος,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
- Μόλις μαραθούν, προσθέτεις τα ντοματίνια, τις ελιές χωρίς κουκούτσια, τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο, το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα ζεστό νερό.
- Σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Δε χρειάζεται να προσθέσεις αλάτι γιατί οι ελιές είναι αλμυρές. Προς το τέλος δοκίμασε και, αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο.
- Σερβίρεις με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά!
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.