Αρχική Συνταγές Ελιές στιφάδο με ζυμαρικά

Ελιές στιφάδο με ζυμαρικά

0

 

Είχατε φανταστεί ποτέ ότι οι ελιές γίνονται και στιφάδο; Κι όμως! Το σημερινό μας φαγητό είναι ελιές στιφάδο με ζυμαρικά! Εύκολο και πεντανόστιμο!
Πιάτο dinner, lunch
Κουζίνα Mediterranean
Λέξεις-κλειδιά ελιές, ελιές στιφάδο, ζυμαρικά
Μερίδες 4 μερίδες
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι
  • ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 5-6 κρεμμύδια μικρά
  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • μπαχάρι
  • αποξηραμένο κόλιανδρο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
  • Μόλις μαραθούν προσθέτεις τα ντοματίνια, τις ελιές χωρίς κουκούτσια, τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το κόλιανδρο, το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα και 1 κούπα ζεστό νερό.
  • Σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις αλάτι γιατί οι ελιές είναι αλμυρές. Προς το τέλος δοκίμασε και αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο.
  • Σερβίρεις με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά!

Notes

Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου

Πικάντικα ψητά ρεβίθια

Εύκολο χταποδάκι ξυδάτο

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.