Θυμάστε τη συνταγή παπουτσάκια αλλιώς με κολοκυθάκια...; Μία υπέροχη συνταγή με έντονα αρώματα! Τι κάνουμε, όμως, τη σάρκα των κολοκυθιών; Μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες που θα συνοδεύσουν κάποιο ψητό ψάρι ή τάρτα κολοκυθιού για ένα τέλειο βραδινό!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 4 λεπτά
Μερίδες 30 κεφτέδες
Συστατικά
- 1 κολοκύθι μεγάλο, επίσης τριμμένο (ή 3 κολοκύθια μεγάλα),
- 350-400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι,
- 150 γραμμάρια φέτα,
- λίγος ξερός δυόσμος,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός,
- 1 αβγό,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε, ελαφρώς, τα κολοκυθάκια, και τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αφού στείψουμε, με το χέρι μας, πολύ καλά τη σάρκα των κολοκυθιών, ώστε να χάσουν όλα τα υγρά, τη βάζουμε σε μπολ και την ανακατεύουμε, με κουτάλι, με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με αυτό του κέικ, δηλαδή, αν είναι πολύ σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε 1 αβγό ακόμα, αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε αλεύρι, ώστε να μη ρουφήξουν λάδι.
- Σε δυνατή φωτιά στη φριτέζα ρίχνουμε από μία κουταλιά από το μείγμα μας και τηγανίζουμε 4 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν.
- Έτοιμα!
Notes
Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.