Ο τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι είναι ένα από τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων. Μάθετε τα μυστικά του και απολαύστε τον!
Μερίδες 4 άτομα
Συστατικά
- 2 μεγάλα φιλέτα μπακαλιάρος παστός,
- 1 κουτάκι μπίρας 330 ml,
- 1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα 330 ml,
- 350 γραμμάρια αλεύρι ,
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ ή νισεστέ,
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
- 1 κ.γ. αλάτι,
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα.
Εκτέλεση
- Παίρνεις τα φιλέτα μπακαλιάρου τα κόβεις σε μερίδες και τα ξαρμυρίζεις για 2 εικοσιτετράωρα, αλλάζοντας νερά κάθε 3-4 ώρες μέσα στην ημέρα.
- Λίγη ώρα πριν τον τηγανίσεις βάζεις σε ένα βαθύ σκεύος την μπίρα, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν, την πάπρικα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ, και ανακατεύεις καλά να μην υπάρχουν κομπάκια μέσα το κουρκούτι.
- Στεγνώνεις καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλευρώνεις, τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα βουτάς στο κουρκούτι και τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Μόλις βάλεις τον μπακαλιάρο στο τηγάνι χαμηλώνεις λιγάκι τη θερμοκρασία και, όταν βάλεις τα επόμενα κομμάτια, το δυναμώνεις να κάψει πάλι καλά.
Notes
Σερβίρεις με σκορδαλιά και φρέσκο χυμό λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Κρασάτες σουπιές
Μύδια αχνιστά με σάλτσα μουστάρδας
Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου
Πικάντικα θράψαλα με χυμό πορτοκάλι
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.