Τα θράψαλα όπως δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει! Πικάντικα θράψαλα με χυμό πορτοκάλι, τζίντζερ και λαχανικά! Συνδυάζονται υπέροχα με πιλάφι, κους κους ή κάποιο μικρό ζυμαρικό.
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά
Συστατικά
- 500 γραμμάρια φρέσκα θράψαλα ή καλαμάρια,
- 1 κρεμμύδι,
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- 2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- 1 καρότο σε κυβάκια,
- 1 πιπεριά σε κυβάκια,
- 1 πορτοκάλι, τον χυμό του,
- 3-4 κουταλιές μουστάρδα, απαλή ή καυτερή,
- 1 φετούλα φρέσκο τζίντζερ,
- 2 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών,
- 3-4 κόκκους μπαχάρι,
- μαϊντανός ψιλοκομμένος,
- ½ λεμόνι, τον χυμό του,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρεις με το ελαιόλαδο. Προσθέτεις τα φρέσκα θράψαλα κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα, και αφήνεις να βγάλουν τα υγρά τους για λίγα λεπτά.
- Προσθέτεις το φρέσκο τζίντζερ, το καρότο και την πιπεριά σε κυβάκια και σβήνεις με τον χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτεις τη μουστάρδα, απαλή ή καυτερή, αναλόγως πόσο πικάντικο θέλεις το φαγητό σου, το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.
- Αφήνεις να βράσουν, το πολύ 10 λεπτά, γιατί τα θράψαλα μετά σφίγγουν και χρειάζεται πολύ ώρα να μαγειρευτούν για να μαλακώσουν πάλι. Λίγο πριν σβήσεις το φαγητό περιχύνεις με φρέσκο χυμό λεμονιού και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Notes
Καλή σας απόλαυση και καλή Σαρακοστή!
Δοκίμασε επίσης: Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.