Αρχική Συνταγές Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι

0

 

Ο πιο μελένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς που έχετε δοκιμάσει! Ιδανικός για τη νηστεία αλλά και για ένα ελαφρύ, καθημερινό γλυκό.
Πιάτο Dessert
Λέξεις-κλειδιά μέλι, σιμιγδαλένιος χαλβάς, χαλβάς
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 12
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο,
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
  • 2 κούπες ζάχαρη,
  • 3/4 κούπας μέλι,
  • 4 κούπες νερό,
  • 1/4 κούπας κονιάκ,
  • 1/4 κούπας σταφίδες,
  • 1/4 κούπας κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό,
  • χυμό και φλούδα από 1/2 λεμόνι,
  • 1 ξύλο κανέλας,
  • 6 γαρύφαλλα.

Εκτέλεση

  • Σε μία κούπα μουλιάζω τις σταφίδες στο κονιάκ.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φλούδα του λεμονιού, και βράζω για 7 λεπτά. Αφαιρώ τα μυρωδικά, και προσθέτω το μέλι. Βράζω για 2-3 λεπτά ακόμα, σβήνω το μάτι και ρίχνω τον χυμό του λεμονιού.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι, και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χρυσίσει το σιμιγδάλι.
  • Θέλει προσοχή το στάδιο αυτό, ώστε να μην είναι ωμό αλλά και να μην καεί.
  • Η διαδικασία θα πάρει, περίπου, 15-20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά (δε σβήνουμε το μάτι) και προσθέτουμε το σιρόπι μας (με προσοχή, γιατί το μείγμα θα φουσκώσει) και επαναφέρουμε στη φωτιά, όπου συνεχίζουμε το ανακάτεμα (περίπου 10 λεπτά), μέχρι το σιμιγδάλι μας να πιει όλο το σιρόπι, να πήξει και να ξεκολλάει εύκολα το μείγμα από τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Σβήνουμε το μάτι. Προσθέτουμε τις σταφίδες με το κονιάκ και το κουκουνάρι.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα, πιέζουμε με κουτάλι, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα και κουκουνάρι, και σερβίρουμε.

Notes

Ιδιαίτερα αγαπητό, ελαφρύ και πολύ εύκολο γλυκό!
Καλή σας απόλαυση! 

Δοκίμασε επίσης: Νηστίσιμο κέικ ινδοκάρυδο

Τα πιο τραγανά λαδοκούλουρα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.