Ο πιο εύκολος και εντυπωσιακός κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς που θα σας ξετρελάνει!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Συστατικά
- 150 γραμμάρια μπισκότα digestive,
- 150 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ,
- 150 γραμμάρια μπισκότα Μιράντα,
- 1 φλιτζάνι διάφορους ξηρούς καρπούς,
- 1 φλιτζανάκι λικέρ βύσσινο ή κονιάκ,
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα,
- 150 γραμμάρια βούτυρο,
- 5 κ.σ. ζάχαρη,
- 2 αβγά.
Εκτέλεση
- Σε μπεν μάρι ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσουν, να ασπρίσουν και να δέσουν (παστερίωση).
- Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και το λικέρ.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια όλα τα μπισκότα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, και ανακατεύουμε με το μείγμα αβγών -σοκολάτας.
- Ντύνουμε το εσωτερικό μίας μεταλλικής φόρμας με μεμβράνη, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Τρουφάκια σοκολάτας με γκοφρέτα
Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με μήλα
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.