Κέικ με μήλα τόσο ζουμερό, τόσο λαχταριστό, τόσο σοκολατένιο, τόσο νόστιμο που με μία μπουκιά θα γίνει το νούμερο ένα αγαπημένο σου κέικ!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Συστατικά
- 225 γραμμάρια μαργαρίνη,
- 250 γραμμάρια ζάχαρη,
- 4 αβγά,
- 50 γραμμάρια κακάο,
- 50 γραμμάρια λικέρ βύσσινο ή μαυροδάφνη,
- 1 κ.γ. σόδα,
- 225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
- 3 μήλα κόκκινα ή ανάμεικτα με ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια.
Για το γλάσο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα,
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
- 20 γραμμάρια λικέρ που χρησιμοποιήσαμε στο κέικ ή μαυροδάφνη.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία φόρμα για κέικ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αβγά.
- Προσθέτουμε και το λικέρ.
- Σταματάμε το χτύπημα και κοσκινίζουμε με μία σίτα το αλεύρι με τη σόδα και το κακάο.
- Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης.
- Τελος, ανακατεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο τα κυβάκια του μήλου.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε, μέχρις ότου η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή, περίπου 45 λεπτά.
- Προσοχή μην παρά ψηθεί, διότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ζουμερό κέικ.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με την κρεμά γάλακτος και το λικέρ. Περιχύνουμε με αυτό το υπέροχα αρωματισμένο γλάσο το κέικ.
Notes
Tip: Το ζουμερό σοκολατένιο κέικ με μήλα σερβίρεται τόσο μόνο του όσο και ελαφρά ζεσταμένο με μία μπάλα παγωτό βανίλια και σοκολατένια σος.
Δοκίμασε επίσης: Τάρτα σοκολάτα & κάστανο
Μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.