Αρχική Συνταγές Τσιζκεικ με αλμυρή καραμέλα

Τσιζκεικ με αλμυρή καραμέλα

0

 

Τσιζκεικ με αλμυρή καραμέλα για αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω σε ένα γλυκό! Η λαχταριστή γέμιση με τυρί κρέμα, η τραγανή βάση από μπισκότα και η αλμυρή καραμέλα με χοντρό αλάτι κάνουν τον απόλυτο συνδυασμό!
Πιάτο Dessert, γλυκό
Λέξεις-κλειδιά cheesecake, αλμυρή καραμέλα, καραμέλα, τσιζκεικ
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια μπισκότα digestive τριμμένα στο μούλτι,
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 4 κ.σ. αλεύρι,
  • 1 κ.σ. καρύδι τριμμένο, σχεδόν σκόνη, προαιρετικά,
  • 3 κ.σ. νερό.

Για την καραμέλα

  • 50 γραμμάρια γλυκόζη,
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος (ζεσταμένη, λίγο πριν το σημείο βρασμού),
  • 140 γραμμάρια βούτυρο,
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι.

Για τη γέμιση

  • 230 γραμμάρια από την καραμέλα που θα φτιάξουμε, η υπόλοιπη θα μπει στο πάνω μέρος, αφού ψηθεί,
  • 600 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 4 αβγά,
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ.

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με τη βάση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε μία φόρμα, με αποσπώμενο πάτο, αφού τον έχουμε ντύσει πρώτα με λαδόκολλα.
  • Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με την καραμέλα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη γλυκόζη και τη ζάχαρη να λιώσουν και να αποκτήσουν το χρυσό ξανθό χρώμα της καραμέλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά, και, σταδιακά, μειώνουμε, ώστε να μην καεί. Ο συνολικός χρόνος είναι περίπου 7 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, με προσοχή ( γιατί φουσκώνει), την καυτή κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε δυνατά, ώστε να ομογενοποιηθεί η καραμέλα μας. Ίσως χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε για τέλειο αποτέλεσμα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και, τέλος, το αλάτι.
  • Ζυγίζουμε 230 γρ. από την καραμέλα που φτιάξαμε και την αραιώνουμε με 150 γρ. κρέμα γάλακτος της γέμισης (που τη ζεστάναμε στον φούρνο μικροκυμάτων).
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη philadelphia, ενώ ξεκινάμε να ρίχνουμε την αραιωμένη καραμέλα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τα υπόλοιπα 150 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα )και στο τέλος το κορν φλάουρ.
  • Τοποθετούμε το μείγμα, που θα είναι αρκετά ρευστό, πάνω στη βάση μας και ψήνουμε στους 160°C για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά περίπου 3 ώρες.
  • Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη καραμέλα, και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα έξτρα χόνδρο αλάτι.

Notes

Σερβίρεται τόσο σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδεία του πρωινού καφέ, όσο και κρύο από το ψυγείο σαν ένα θεϊκό επιδόρπιο.
Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα

Τάρτα σοκολάτα κάστανο

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.