Πικάντικα ψητά ρεβίθια! Ένα υπέροχο, θρεπτικό και υγιεινό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Χρόνος Μαγειρέματος 40 λεπτά
Συστατικά
- 1 κούπα ρεβίθια,
- 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- σκόνη σκόρδου,
- κύμινο,
- πάπρικα,
- αλάτι.
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζεις μία κούπα ρεβίθια να μουλιάσουν.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, βάζεις τα ρεβίθια με τα μπαχαρικά σε ένα ταψάκι στους 180°C και ψήνεις για 20 λεπτά. Ανακατεύεις λίγο και συνεχίζεις το ψήσιμο άλλα 20 λεπτά. Αφού ψηθούν, άφησέ τα να κρυώσουν καλά.
- Διατηρούνται μέσα σε καλά κλεισμένο σκεύος, αν φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα.
Notes
Οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι ανάλογα το γούστο σας!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Ρεβυθοκεφτέδες ή φαλάφελ
Πένες από ρεβύθι με λαχανικά και φέτα
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.