Αρχική Συνταγές Γιαουρτλού κεμπάπ

Γιαουρτλού κεμπάπ

0

 

Αγαπημένο, πολίτικο φαγητό που σίγουρα θα λατρέψετε! Τη διαφορά την κάνει η σάλτσα!!
Πιάτο Κύριο πιάτο
Κουζίνα Πολίτικη
Λέξεις-κλειδιά αρνί, γιαουρτλού, κεμπάπ
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς,
  • 400 γραμμάρια αρνίσιος κιμάς,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι,
  • 2 μεσαία αβγά,
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι,
  • 4 φέτες του τοστ τριμμένες στο μούλτι, χωρίς την κόρα και χωρίς να τις μουλιάσουμε
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη,
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός,
  • λίγη κανέλα,
  • 1 κοφτό κουταλάκι κύμινο,
  • λίγο μοσχοκάρυδο,
  • αλάτι,
  • αρκετό μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Σάλτσα ντομάτας

  • 2 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους,
  • 300 γραμμάρια πολτός ντομάτας,
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη,
  • λίγο κύμινο,
  • λίγη κανέλα,
  • λίγο μοσχοκάρυδο,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • μία πρέζα ζάχαρη.

Για το σερβίρισμα

  • 6 πίτες για σουβλάκι,
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι.

Εκτέλεση

  • Για τα κεμπάπ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα απαλό το μείγμα, γι' αυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι κατά το πλάσιμο.
  • Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στο σχαροτήγανο, με ελάχιστο λάδι, 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα, χωρίς να χάσουν τα υγρά τους.
  • Στο ίδιο σκεύος ψήνουμε ελάχιστα τις πιτούλες (και από τις δυο πλευρές), ώστε να πάρουν ό,τι ζουμάκια έχουν απομείνει από τα κεμπάπ.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να ροδίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε ελάχιστα.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τον πολτό.
  • Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε, περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

  • Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις πίτες μας, από πάνω τα κεμπάπ, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τέλος απλώνουμε το κεσεδάκι γιαούρτι.

Notes

Ξεκινήστε πρώτα με το μείγμα του κιμά, φτιάξτε τα κεμπάπ και αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα ντομάτας. Ψήστε τα κεμπάπ όταν η σάλτσα θα βράζει. Έτσι, όλα θα είναι ζεστά όταν τα σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!

Δοκίμασε επίσης: Πανεύκολο κοτόπουλο με 2 υλικά

Χοιρινό λεμονάτο με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.