Κλασικό, αγαπημένο φαγητό της μαμάς που όλοι έχουμε απολαύσει σε κυριακάτικο τραπέζι!
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα 45 λεπτά
Μερίδες 4
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα σε κομματάκια,
- 3 πιπεριές, κόκκινη - κίτρινη - πορτοκαλί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι,
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- χυμός από μισό λεμόνι,
- 5-6 μανιτάρια,
- 2 κ.σ. μουστάρδα,
- 1 φλυτζάνι λάδι,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Όταν τσιγαριστούν τις κρατάμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τσιγαρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα με λάδι που καίει ρίχνουμε τα κομματάκια χοιρινού, τα γυρίζουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές τους. Με αυτό τον τρόπο θωρακίζουμε το κρέας, ώστε να μείνει ζουμερό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αφού τα έχουμε τρίψει). Ανακατεύουμε και σβήνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη μουστάρδα, αλάτι - πιπέρι και νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου μιάμιση ώρα σε μέτρια φωτιά. Στο τελευταίο τέταρτο, προσθέτουμε και τις πιπεριές που έχουμε αφήσει στην άκρη.
- Προαιρετικά συνοδεύουμε με ρύζι της επιλογής μας.
Notes
Ευχαριστούμε θερμά την αναγνώστριά μας Λένα Φατώλια για τη συνταγή!
Καλή σας όρεξη!
Δοκίμασε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες της μαμάς
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.