Το ξιδάτο χταποδάκι είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες, ανεξαρτήτως εποχής, αλλά η αλήθεια είναι ότι μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι. Σε περιόδους νηστείας, φυσικά, έχει την τιμητική του!
Χρόνος Μαγειρέματος 50 λεπτά
Συστατικά
- 1 μεγάλο χταπόδι,
- 1 κούπα ξίδι,
- 1-2 δαφνόφυλλα,
- 5-6 κόκκους μπαχάρι .
Εκτέλεση
- Πλένεις καλά το χταπόδι και το βάζεις σε μία κατσαρόλα με το ξίδι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, και σκεπάζεις με νερό. Το βράζεις περίπου 50 λεπτά, αλλά το δοκιμάζεις κιόλας να μην παραμαλακώσει.
- Το αφαιρείς από την κατσαρόλα, αφήνεις να κρυώσει, τελείως, κόβεις σε κομματάκια, αλατίζεις, ελαφρώς, και τοποθετείς σε βαζάκια, βάζοντας από 1 δαφνόφυλλο και 2 κόκκους μπαχάρι.
- Γεμίζεις τα βάζα ως τη μέση με ξίδι, και το υπόλοιπο με ελαιόλαδο. Σερβίρεις με λίγη αποξηραμένη ρίγανη.
- Διατηρείται στο ψυγείο, αν καταφέρει να μείνει για μέρες...
Notes
Ο καλύτερος και ευκολότερος ουζομεζές!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και χταπόδι
Καλαμάρι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.