Σήμερα μαγειρεύουμε κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια για να βάλουμε και τα λαχανικά στην καθημερινότητά μας!
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Μερίδες 5
Συστατικά
Για τις κρέπες
- 2 κούπες αλεύρι,
- 2 κούπες γάλα,
- 2 αβγά,
- 1/2 κούπα νερό,
- μία πρέζα ζάχαρη,
- 1/2 κ.γ. αλάτι,
- 3 κ.σ. βούτυρο.
Για τη γέμιση
- 1 φλιτζάνι καφέ λάδι,
- ¾ κιλού σπανάκι (πλυμένο, ζεματισμένο, σουρωμένο και κομμένο). Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο (γλιτώνοντας χρόνο),
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες,
- 250 γραμμάρια ανθότυρο,
- 200 γραμμάρια ρεγκάτο,
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- λίγος άνηθος
- αλάτι,
- πιπέρι.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 200 γραμμάρια πολτός ντομάτας,
- 1 φλ. καφέ λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- κ.γ. ξερός βασιλικός,
- κ.λ. ζάχαρη,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη όλα τα υλικά για τις κρέπες μαζί, ώστε να αποκτήσουμε έναν λείο χυλό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει βάζουμε ποσότητα από τον χυλό ίση με ένα φλιτζανάκι του καφέ και, με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού, απλώνουμε τον χυλό σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μετά από 2 λεπτά γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Θα βγουν 22 κρέπες.
Για τη γέμιση
- Σοτάρουμε, με ελάχιστο λάδι, τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σπανάκι, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, άνηθο, μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το ρεγκάτο και το ανθότυρο.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Ετοιμάζουμε μία γρήγορη σάλτσα ντομάτας σοτάροντας, ελάχιστα, το σκόρδο στο λάδι, και προσθέτοντας την ντομάτα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Συναρμολόγηση
- Σε κάθε κρέπα απλώνουμε περίπου 1/2 κουταλιά σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Βάζουμε σε πυρέξ τη σάλτσα ντομάτας, αραδιάζουμε τις κρέπες, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα ρεγκάτο, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, στους 200°C, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Notes
Εναλλακτικά, μπορούμε να το συναρμολογήσουμε σε στρογγυλό τσέρκι, ξεκινώντας με μία κρέπα, γέμιση, κρέπα, σάλτσα ντομάτας, ξανά κρέπα, γέμιση, κρέπα, σάλτσα ντομάτας. Τελειώνετε με κρέπα την οποία πασπαλίζετε με ρεγκάτο.
Έτσι έχετε ένα πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό πιάτο! Καλή σας όρεξη!
Έτσι έχετε ένα πιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό πιάτο! Καλή σας όρεξη!
Δοκίμασε επίσης: Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό
Σπανάκι με πλιγούρι, κινόα, μανιτάρια και κουρκουμά
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.