Αρχική Συνταγές Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό

Σουφλέ σπανάκι με γαρίδες και καπνιστό σολομό

0

 

Εντυπωσιακό σουφλέ με σπανάκι, γαρίδες και καπνιστό σολομό, τόσο για πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι όσο και για πλήρες γεύμα στο καθημερινό σας τραπέζι!
Πιάτο dinner, lunch
Κουζίνα Mediterranean
Λέξεις-κλειδιά γαρίδες, σολομός, σουφλέ, σουφλέ με σπανάκι, συνταγή
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 9 μεγάλα κομμάτια
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 1.200 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο και ζεματισμένο ή κατεψυγμένο για οικονομία χρόνου,
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο multi,
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο,
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος,
  • 1 μικρό πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα τριμμένο στο multi,
  • 150 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο,
  • 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο,
  • 200 γραμμάρια γκούντα ή τσένταρ τριμμένο,
  • 700 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες,
  • 200 γραμμάρια καπνιστός σολομός,
  • 400 γραμμάρια κρεμά γάλακτος light,
  • 4 αβγά,
  • 6 κ.σ. λάδι,
  • 1 κ.γ. κόλιαντρος ξερός, (μπορεί να παραληφθεί),
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε, αρχικά, με 2 κ.σ. λάδι ελάχιστα τις γαρίδες, ώστε να αποκτήσουν χρώμα, 2 λεπτά, περίπου.
  • Στο υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σπανάκι, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, για 15 λεπτά, περίπου.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα μυρωδικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος, τον σολομό, κομμένο σε κομματάκια, και τις γαρίδες (εκτός από 9, περίπου, κομμάτια , με τις οποίες θα στολίσουμε, στο τέλος, το πυρέξ)
  • Βουτυρώνουμε, ελαφρώς, το πυρέξ. Στρώνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα του τριμμένου ψωμιού στον πάτο του πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με το σπανάκι. Πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα τυριών. Ακολουθεί το υπόλοιπο ψωμί, σπανάκι, τυριά. Ολοκληρώνουμε με τις 9 γαρίδες.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε, ελαφρώς, τα αβγά με τα υπόλοιπα 200 γρ. κρέμας γάλακτος, νοστιμίζουμε με μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι (προσοχή έχει τυριά και σολομό) και περιχύνουμε, με αυτό, το σουφλέ μας.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 200°C . Μέχρι αυτός να πιάσει θερμοκρασία, το σουφλέ μας θα έχει ποτίσει ομοιόμορφα και θα είναι έτοιμο για ψήσιμο.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15'. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί και να ξεκουραστεί και σερβίρουμε.

Notes

Τιπ: είναι, εξίσου, νόστιμο μόνο με γαρίδες, όμως θα χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα κατά 300 γρ. και να ενισχύσετε λίγο σε αλάτι.
Καλή σας όρεξη!

Δοκίμασε επίσης: Μανιτάρια φρικασέ

Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.